Hämeenlinnan Rotarykalenterit

26.11.2012

Viikkokokous 26.11.2012

HJS:n toiminnanjohtaja Petri Puronaho piti esitelmän aiheesta "Palkittua kasvatustoimintaa Hämeenlinnassa". Esitys käsitteli Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa (HJS) joka sai alkunsa 1999 neljän junioriseuran yhdistymisestä. Nyt seura liikuttaa 1029 lasta tai nuorta ja lisäksi noin 250 vanhempaa on mukana talkoilla seuran toimihenkilöinä.
HJS työllistää nyt neljä päätoimista ja kaksi osa-aikaista työntekijää. Seura pyörittää rahaa yli miljoona euroa vuodessa ja maksaa vuosittain pelkkinä hallikustannuksina 120.000 € Hämeenlinnan kaupungille. Joissain muissa kaupungeissa (Turku) kaupunki ei peri näitä kuluja seuroilta, vaan rahat jäävät junioritoimintaan.

HJS sai viime vuonna itselleen yllätyksenä Euroopan Jalkapalloliiton (UEFA) Grassroots-tunnustuksen parhaana jalkapalloseurana. Aineellista hyötyä ei tullut - ainoastaan 100 kpl jalkapalloja. Mutta tärkeintä olikin tuo tunnustus, joka tulee koko seuralle ja toiminnanjohtajan mukaan koko Hämeenlinnalle. Syynä tähän on nöyrä ja tinkimätön nuorisotyö eli "Hyvänolon Jalkapalloa Sydämellä". Mukana on esimerkiksi kehitysvammaisille nuorille "Pullerin Rohkeat Potkijat" -joukkue. Seura tekee tavoitteellista työtä ja tavoitteena on että 2016 HJS on Suomen johtavia jalkapalloseuroja sekä huippu- että harrastetasolla. Tämä onnistuu neljän vuoden PTS:n avulla ja sen kehitysalueet ovat: pelaajakehittäminen, olosuhteiden kehittäminen, talouden ja markkinoinnin kehittäminen ja yhteisöllisyyden kehittäminen. Seura vaikuttaa vahvasti toimivan arvojensa mukaan. Esitystä oli hieno seurata.

Tiivistelmän laati Markku Moilanen

Kokouksen jälkeen pidettiin säätiöseminaari, jonka aineistot löytyvät piirin 1390 sivuilta osoitteesta http://piiri1390.rotary.fi

Ei kommentteja: