Hämeenlinnan Rotarykalenterit

19.11.2012

Viikkokokous 19.11.2012

Presidentti Timo Heinonen toivotti 21 omaa jäsentä ja 6 vierailijaa tervetulleeksi. Hän informoi, että vuosikokous on siirretty 10.12., koska ensi maanantain kokouksen jälkeen pidetään Rotarysäätiön seminaari. Esitelmän pitää Petri Puronaho aiheesta Palkittua kasvatustoimintaa. Sari Rautio kertoi, että klubin vaihto-oppilaaksi seuraavalle vuodelle on valittu Sara Aho. Hakijoita oli yhteensä 8 ja Hämeenlinnan klubit lähettävät yhteensä 5 opiskelijaa. Myös kesävaihtoihin on tullut jo hakemuksia.

Pentti Veikkola esitteli luennoitsijan Matti Tynjälän, joka on Elenia Lämpö Oy:n toimitusjohtaja. Elenia syntyi, kun Vattenfall myi sähkönjakelu- ja lämpöliiketoimintansa 10.1.2012. Ostajina olivat Ilmarinen, Goldman Sachs ja 3i. Elenia Lämmön liikevaihto on 73 M€ ja henkilöstöä on n. 100. Se toimittaa kaukolämpöä, kylmää ja maakaasua sekä tuottaa lämpöä ja sähköä. Kerrostaloissa kaukolämmön osuus on 97 %, mutta omakotitaloissa vain 15 %. Kaukolämpöverkoston pituus Hämeenlinnassa on 201 km.
Elenia on kehittänyt toimintaansa ympäristöystävälliseksi yli 30 M€ investoinneilla Vanajan voimalaitokseen. Asiakkaalle pystytään toimittamaan jopa CO2-neutraalia lämpöä. Lämmön lähteenä metsäpolttoaineen osuus on koko ajan noussut. Hankintaketju työllistää noin 180 henkilöä. Turpeen osuus on laskenut sateisten kesien ja 2013 toteutettavan veron nousun takia. Lämpöä hankitaan myös hukkalämpönä mm. Ruukin, Hämeenlinnan Seudun Veden ja St1 Biofuelsin prosesseista.

Klikkaa kuvat suuremmaksi!

Ei kommentteja: