Hämeenlinnan Rotarykalenterit

31.3.2014

Viikkokokous 31.3.2014

Noin 25 hämeenlinnalaista rotaria oli tänään pahnoilla, vaikka vasta huomenna on aprillipäivä. Vierailimme uudessa poliisitalossa, jota myös Miekkalinnaksi kutsutaan. Rikoskomisario Ilkka Iivari kertoi meille talosta ja sen toiminnoista. Hänen kirjallinen tiedotusosaamisensa on tunnettua ja palkittua, mutta mielenkiintoisen elävää on myös Iivarin verbaalinen esittäminen. Kiitos meidän kuulijoiden puolesta!


Hämeen poliisilaitoksen pääpoliisiasema on nykyään Lahdessa. Silti Miekkalinnan tilat ovat täynnä. Taloon muuttaa vielä kevään aikana syyttäjäviranomaiset. Ajanmukaisissa tiloissa on hyödynnetty mm. videotekniikkaa sekä valvonnassa että poliisien omassa yhteydenpidossa. Kiertokäynnillä näimme, että putkat ovat siistit ja helppohoitoiset, mutta eivät liian ylelliset. Lisätietoja Hämeen poliisilaitoksesta löytyy tästä linkistä.


Aulan historiatauluista selvisi, että paljon on toiminta muuttunut poliisimestari Lauri Kesäjärven (1889-1962) ajoista. Tänään 31.3.2014 poliisit valvoivat autoilijoiden käyttäytymistä suojateillä. Vuonna 1935 Kesäjärvi varoitteli poliisejaan ovenpieliin ja pihapylväisiin ajamisesta. Poliisin auto oli kuin pyhä lehmä, joka piti aamuisin pölyttää höyhenhuiskalla. Mailma muuttuu Eskoseni.



Ei kommentteja: