Hämeenlinnan Rotarykalenterit

13.3.2014

IC-kokous 13.3.2014

Vanajaveden klubin järjestämä IC-kokous veti kokoussalin täyteen kuulijoita. Talvisodan päättymisen muistopäivänä prikaatikenraali Pekka Toveri Hämeenlinnan Rotaryklubista piti alustuksen aiheesta Puolustusvoimien rakenneuudistus Hämeessä.


Ajankohtaisen Ukrainan tilanteen johdosta alustuksessa käsiteltiin myös sotilaspoliittista tilannetta Krimillä ja sen vaikutusta sotilasliittojen toimintaan. Venäjä on satsannut viime vuosina paljon armeijansa kehittämiseen. Siitä huolimatta NATO on sotilaallisesti ylivoimainen puolustusliitto. Perinteisen sodankäynnin lisäksi valtioiden on varauduttava kyberuhkaan eli verkkohyökkäyksiin.

Yleisöltä tuli mielenkiintoinen kysymys: Miten suomalaiset upseerit suhtautuvat NATO-jäsenyyteen. Pekka Toveri ei kertonut omaa kantaansa, mutta tutkimusten mukaan upseeristo on sitä myötämielisempi NATOlle, mitä korkeammasta upseerista on kysymys. NATO-jäsenyys ei kuitenkaan ole ilmoitusasia, vaan neuvottelut saattavat kestää useamman vuoden. Lisäksi NATO vaatii, että liittyvän maan kansalaisten tulee olla liittymisen takana.

Pekka Toverin asiantunteva, selkeä ja sotilaallisen ytimekäs esitys sai kuulijat toivomaan, että poliitikot ottaisivat oppia Pekka Toverin tavasta esittää asioita.

Ei kommentteja: