Hämeenlinnan Rotarykalenterit

4.2.2013

Viikkokokous 4.2.2013

OP:n kokoushuoneeseen kokoontui 30 rotaria, joista 5 oli vierailijoita ja 25 omia jäseniä. Presidentti Timo Heinonen toivotti osallistujat tervetulleeksi. Hän ilmoitti kolmen uuden jäsenemme nimet: Marjaana Jokinen, Mervi Käki ja Marjo Kurki. Hämeenlinnan klubi hakee 2 uutta PHF-arvoa. Janankkalan klubin studia generalia -luentosarja jatkuu keskiviikkoisin klo 18 Wetterin auditoriossa. Ensi maanantaina Timo Heinonen alustaa aiheesta Klubin sääntöjen päivitys.

Viikkoesitelmän piti Terveyspalvelut -liikelaitoksen toimitusjohtaja, ylilääkäri Risto Mäkinen. Hän kertoi Hämeenlinnan perusterveydenhuollon haasteista ja niiden ratkaisukeinoista. Potilaan tärkeimmät toiveet parantumisen lisäksi ovat nopea hoitoonpääsy ja sama hoitava lääkäri. Terveyskeskusten henkilökunta on huipputasoa. Heille on laadittu uusi toiminnallinen käsikirjoitus. Asiakkaista 5 % on määritetty terveyshyöty-asiakkaiksi. Heille tehdään hoitosuunnitelma 0,5 - 1 vuodeksi. Hoitovastaava on tarpeen mukaan lääkäri, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja. Henkilö määrittelee itse hoitosuunnitelmansa. Näin hän sitoutuu hoitoon paremmin.

Perinteiseen terveydenhoitoon tulee 150.000 puhelua vuodessa. Tätä ruuhkaa pyritään purkamaan siten, että asiakkaat varaavat ajan sähköiseen järjestelmään ja kertovat samalla oireensa. Näin voidaan säästää 10 hoitajan työpanos.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen ilmiö tuo julkisen terveydenhuollon ruuhkautuminen. Vielä parikymmentä vuotta sitten julkinen terveydenhuoltomme hoiti kaikki sairaat ja terveet. Sen jälkeen työpaikkojen terveydenhuolto on siirtynyt lähes kokonaan yksityisille terveysasemille, mutta julkisen jonot ovat aina vaan pidentyneet. Mistä tämä johtunee?

Markku Kuivalahti

Anonyymi kirjoitti...

Onko syynä se, että työelämästä eläkkeelle siirtyneiden määrä on kasvanut ja samalla heidän sairautensa lisääntyneet?

Markku

Anonyymi kirjoitti...

Tälläkin aluella tietotekniikka ja sen arkinen soveltaminen on nähty eräänä ratkaisuna rationoida toimintaa. E resepti ei ole vielä oikein kai yleistynyt ja tietojärjestelmäpuoli laahaa terveydenhoitopuolella ainakin kärkitoimialojen jäljessä - näin ainakin sanotaan.

Timo H

Anonyymi kirjoitti...

eResepti tuntuu järkevältä ainakin oheisen Apteekkariliiton videon perusteella.

http://www.apteekkariliitto.fi/tietopankki/eresepti.html

Markku Kuivalahti