Hämeenlinnan Rotarykalenterit

25.2.2013

Viikkokokous 25.2.2013

Presidentti Timo Heinonen toivotti 28 omaa jäsentä ja 3 vierailijaa tervetulleiksi. Heikki Lindroth esitti toiveen saada vaihto-opiskelijallemme isäntäperhe huhtikuun alusta alkaen.
Kapteeni Pekka Wallenstjerna Riihimäen viestirykmentin esikunnasta alusti aiheesta Combat camera team. Hän aloitti kertomalla sota-ajan taistelu- eli tk-kuvaajista, jotka tallensivat jälkipolville tuon vaikean ajan elämänmenoa ja jopa taistelutilanteita. Nykyisin valokuva- ja videoaineistoa käytetään lähinnä Puolustusvoimien tiedottamiseen. Viestikoulutuksen välineet ovat muuttuneet. Puolustusvoimat pystyvät tarjoamaan kriisitilanteissa tunnissa 100 megan tietoliikenneyhteydet viranomaisille normaalien yhteyksien katketessa. Puolustusvoimilla on omia liikuteltavia 25 metrin mastoja vietäväksi myös sinne, missä ei ole operaattoreiden kiinteitä mastoja. Langattomia yhteyksiä käytetään silloin, kun pystytään takaamaan riittävä tietoturva. Tässä suhteessa valokaapeli ja vanha kunnon parikaapeli ovat parhaita vaihtoehtoja.

Combat camera teamissa on Riihimäellä 5 henkilö. Varusmiehet ovat saaneet peruskoulutuksen jo siviilissä. He saavat tästä toiminnasta erillisen työtodistuksen. Puolustusvoimat käyttää valmistamaansa materiaalia markkinointiin myös Youtubessa. Tätäkin viikko sitten julkaistua videota Maavoimien uudistettu taistelutapa on katsottu jo yli 13.000 kertaa.

Ei kommentteja: