Hämeenlinnan Rotarykalenterit

28.1.2013

Viikkokokous 28.1.2013

Presidentti Timo Heinonen toivotti 17 rotaria tervetulleeksi vierailulle Seminaarin koululle. Rehtori Pasi Rangell esitteli meille uudistettua koulua, joka aloitti toimintansa elokuussa 2012. Tällöin Tampereen yliopiston opettajankoulutus sekä normaalikoulu siirtyivät Tampereelle, ja suurten koulukiinteistöjen vuokralaiseksi tuli Hämeenlinnan kaupunki.

Opettajankoulutus alkoi Hämeenlinnassa jo vuonna 1890. Alakansakouluseminaari perustettiin 1919 ja oma koulurakennus valmistui 1930. Normaalikoulun laajennus tehtiin vuonna 1953 ja lisärakennus vielä 1984. OKL:n lisärakennus valmistui 1979. Koulukiinteistöissä on nyt mensossa 5 eri rakennushanketta.

Koulussa on oppilaita noin 700 ja henkilökuntaa 90. Yleisopetuksen luokkia on 29, pienluokkia 10 ja valmistavia luokkia 1. Seminaarin koulussa toimii kaupungin ainoa ruotsinkielinen luokka. Englannin kieli alkaa 1. luokalta, ja 4. luokalla oppilaat voivat valita saksan tai ranskan ja ensi syksystä myös venäjän. 

Rehtorin tehtävät muistuttavat nykyisin enemmän toimitusjohtajan työtä, ja opetukselle ei jää enää aikaa. Henkilökunta on jaettu tiimeihin. Jokainen kuuluu kahteen tiimiin luokka-asteen ja toiminnallisen erikoistumisen mukaan. Tavoitteena on, että opettajat siirtyvät yksin työskentelystä pari- ja tiimityöhön. 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa koulun toiminta.
Oli hyvää jo 90-luvullakin, kun poikani kävivät Normista !
Anne Ranta-Eskola