Hämeenlinnan Rotarykalenterit

14.1.2013

Viikkokokous 14.1.2013

Olimme vierailulla Hämeenlinnan historiallisessa museossa vanhan linnamme vieressä. Presidentti Timo Heinonen toivotti 22 rotaria ja erityisesti klubimme uuden jäsenen Sanni Manninen Johansenin (kuvassa alla) tervetulleeksi. Sanni on Vanajavesikeskus-hankkeen pääsihteeri.

Kokousesitelmän piti museonjohtaja Tuulia Tuomi. Hän kertoi Hämeenlinnan historiallisen museon 100-vuotisesta taipaleesta hämäläisen kulttuurin tallentajana. Linnaniemellä on varsinainen museokeskittymä, sillä Historilallisen museon lisäksi siellä toimii Säästöpankkimuseo, Vankilamuseo ja tietysti Hämeen linna. Näiden lisäksi Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevat Palanderin talo ja Sibeliuksen syntymäkoti.


Hämeenlinnan kaikki museot



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuulia Tuomi korosti hienosti historiatuntemuksen tärkeyttä sanomalla, että tuntemalla historian voi ymmärtää paremmin nykypäivää ja ehkä vaikuttaa myös tulevaisuuteen.

Toinen asia mihin kiinnitti huomioita oli se, että samoja henkilöitä jotka olivat perustamassa Hämeenlinnan historiallisen museon edeltäjää oli myös perustamassa Hämeenlinnan vesijohtolaitosta. Tämä lienee luonnollistakin pienessä kaupungissa mutta osoittaa myös suurta halua kehittää omaa lähiympäristöä ja kaupunkia.

Timo Heinonen

Markku kirjoitti...

Kiitos Timo kommentistasi!

Hämeenlinna on melkoinen museokeskittymä. Tällaisten aarteiden ympärille pitäisi löytää lisää käyttöä. Miten olisi esimerkiksi koululaislle tarkoittetu opastettu kiertoajelu, jossa vaikkapa Reo-bussilla kuljetetaan kohteesta toiseen. Myös Sähkömuseo olisi nuorisolle kiinnostava.