Hämeenlinnan Rotarykalenterit

21.1.2013

Viikkokokous 21.1.2013

Presidentti Timo Heinonen toivotti 30 omaa jäsentä ja 3 vierailijaa tervetulleeksi. Hän kertoi, että kokeilemme paikkausta myös nettisivujenn kautta. Poissaolleet voivat kommentoida ja kysellä viikon aiheesta täällä blogissamme. Ensi maanantaina 28.1. kokous pidetään Seminaarin koululla. Heikki Lindroth tiedusteli vapaaehtoisia isäntäperheitä vaihto-oppilaallemme Evan Kleinille huhti-kesäkuun ajaksi. Uusi jäsenemme Sanni Manninen Johansen sai rotarypinssin, matrikkelin ja klubin historiikin.
Vanajaveden klubin jäsen Olavi Virtamo luovutti kirjoittamansa kirjan Hämeenlinnan klubille ja sen presidentille. Teoksessa on kerrottu myös hämeenlinnalaisten rotaryklubien historiaa.

Kokousesitelmän piti Kehittämiskeskus Oy Hämeen (Kehken) toimitusjohtaja Mervi Käki. Hän kertoi, että Kehke on elinkeinoyhtiö, jonka tavoitteena on varmistaa seudun yritysten toimintaedellytykset. Se ei kilpaile alan konsulttiyritysten kanssa, vaan toimii lähinnä sparraajana ja palautteen antajana yrityksille. Etelä-Hämeen alueelle halutaan saada lisää menestyviä yrityksiä. Alla olevassa kuvassa Mervi Käki esittelee toiminnan kulmakivet: yritysneuvonta, toimialojen kehittäminen ja uudet avaukset.
Haavi-hankkeessa tehdään yrityskartoituksia, joissa selvitetään yritysten todelliset tarpeet. Hämeestä itään -hanke keskittyy yritysyhteistyön luomiseksi hämäläisten ja pietarilaisten yritysten kanssa. Ongelmana on usein se, että hämäläiset yritykset ovat liian pieniä suurille Pietarin markkinoille.

Klikkaa kuvat suuremmiksi!

Ei kommentteja: