Hämeenlinnan Rotarykalenterit

5.10.2009

Viikkokokous 5.10.2009

Presidentti Heikki Lindroth toivotti 25 omaa jäsentä ja 6 vierailijaa tervetulleeksi.

Pidimme hiljaisen hetken kunniajäsenemme Pentti Tolan (viereinen kuva) kuoleman johdosta. Pentti oli syntynyt vuonna 1918, liittynyt rotariksi vuonna 1956 Uudenkaupungin klubiin ja muuttanut vuonna 1963 Hämeenlinnan klubiin. Hän toimi presidenttinä vuonna 1987-88. Ammatiltaan Pentti oli lääkäri ja hänen luokitteensa oli yleislääkärit.

Tiedotusasioina presidentti ilmoitti seuraavaa:

  • Aulikki Seppänen ilmoitti erostaan klubista toisella paikkakunnalla asumisen takia
  • 28.10. klo 18 järjestetään Kamarimusiikkia Sibelius-opistossa -konsertti Verkatehtaalla Tauno Marttinen -salissa. Klubi maksaa jäsentensä ja heidän puolisoidensa osallistumisen. Maanantain kokous järjestetään normaalisti.

Pekka Nissilä piti esitelmän ammattipalvelusta. Hän esitteli rotarien 4 palveluväylää: klubipalvelu, ammattipalvelu, yhteiskuntapalvelu ja kansainvälinen palvelu. Nyt on menossa ammattipalvelun kuukausi ja siihen viittaa myös piirikuvernööri kuukausikirjeessään. Pekan mukaan haasteitamme ovat ammattipalvelun tunnistaminen, vanhempien rotarien tieto- ja osaamispotentiaalin hyödyntäminen sekä nuorten jäsenten sitouttaminen. Pekka kertoi esimerkkinä ammattipalveluun ja yhteiskuntapalveluunkin liittyvästä Ankkuri-hankkeesta, joka on nyt lähdössä käyntiin.

Viikkoesitelmän jälkeen presidentti kertoi vielä tavoitteestamme saada 3 uutta jäsentä ja ainakin yhden jäsenen nettolisäyksestä. Klubissamme avoimia luokitteita ovat esimerkiksi hammaslääkäri, autoliike, kuljetuspalvelut, lakiasiat, matkatoimisto, tilitoimisto ja viestintä. Jäsenmäärän lisäksi presidentti puuttui läsnäoloprosenttiimme, joka oli elokuussa vain 34 %.

Tilaisuuden lopussa Matti Savonjousi kiitti past presidentti Pekka Nissilää hyvin hoidetusta rotarivuodesta. Esko Mäkinen ehdotti Pekkaa piirikuvernööriksi.

Ei kommentteja: