Hämeenlinnan Rotarykalenterit

12.10.2009

Viikkokokous 12.10.2009

Paikalla oli 30 omaa jäsentä ja 6 vierailijaa, yhteensä 36 rotaria. Presidentti Heikki Lindroth kertoi tiedotusasioina seuraavaa:
  • kuvernööriehdokkaat pitää ilmoittaa 15.10. ja apulaiskuvernööriehdokkaat 15.11. mennessä

  • rotarysäätiön seminaari on Valkeakoskella

  • vaihto-opiskelijaksi on tullut 1 hakemus. Hakemuksia otetaan vastaan lokakuun loppuun asti.

  • Rotarian Leadership Academy -yhteistyö HAMK:n kanssa jatkuu tammikuussa. Sarjaan kuuluu yhteensä 9 johtajuusesitystä. Hämeenlinnan klubista ovat lupautuneet mukaan Ossi Halonen ja Juha Isosuo. Kolmaskin vielä mahtuu.

  • 28.10. on konsertti-IC-kokous. Sibelius-opiston konserrti pidetään Tauno Marttinen -salissa klo 18 alkaen. Tilaisuus on rotareille ja heidän puolisoilleen maksuton, koska klubit antavat stipendin musiikkiopistolle.

Asiantuntijaesitelmän aiheesta "Ajatelmia johtamisesta" piti Tapiolan läntisen alueen johtaja Martti Silvennoinen (napauta kuva suuremmaksi). Hän on toiminut aikaisemmin Tampereen yliopistossa opetustehtävissä. Silvennoinen käsitteli monipuolisesti johtamisen ja johtajuuden näkemyksiä. Hänen mukaansa johtamista on, että tekee asioita oikein. Johtajuutta on se, että tekee oikeita asioita. Johtajan tehtävä on "soljuttaa" strategiat käytäntöön. Soljuttaminen kuvaa tilannetta paremmin kuin jalkauttaminen.

Silvennoinen siteerasi monien suurmiesten lauseita johtamisesta. "Eniten tarvitsemme elämässä ihmistä, joka rohkaisee meitä tekemään sen, mitä osaamme" (Ralph Emerson). Silvennoisen mukaan johtamisen sisältö voidaan jakaa suoritusten johtamiseen, osaamisen johtamiseen, tiedon johtamiseen, itsensä johtamiseen ja johtamisen johtamiseen. Johtamisen avainsanoja ovat tavoitteellisuus, uusiutuminen, näkemyksellisyys, arkipäiväistäminen, kehittyminen ja kehittäminen, haasteellisuus, virheistä oppiminen, yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus. Hyvä johtaja on oma persoonansa, löytöretkeilijä ja tiennäyttäjä. Työyhteisön sisäisiin konflikteihin on suurin syy huonossa johtamisessa. Lopuksi Silvennoinen siteerasi arkkipiispa John Wikströmin näkemyksiä, joiden mukaan hyvä johtaja on kuin lammaspaimen. Hän on tarpeen mukaan lauman edessä osoittamassa suuntaa, keskellä näkemässä läheltä miten yksilöt toimivat tai lauman perässä huolehtimassa kaikkien jaksamisesta.

Ei kommentteja: