Hämeenlinnan Rotarykalenterit

26.10.2009

Viikkokokous 26.10.2009

Paikalla oli omia jäseniä 30 ja 5 vierasta, yhteensä 35 rotaria. Presidentti Heikki Lindroth toivotti osallistujat tervetulleeksi ja kertoi tiedotusasioina seuraavaa:
  • syyskuun osallistumisprosentti oli parantunut elokuusta. Suunnan toivotiin jatkuvan.
  • keskiviikkona 28.10 klo 18 on Sibeliusopiston maksuton konsertti Verkatehtaan Tauno Marttinen -salissa (avec)
  • jäsenhankintakomitea on ollut aktiivinen ja hankkinut 2 uutta jäsentä klubiin
  • hallitus kokoontuu ma 2.11. klo 11
  • keskiviikkona 4.11. klo 15 alkaen pidetään klubineuvottelu Tapiolassa.

Luokite-esitelmän piti Anne Ranta-Eskola aiheesta päiväkotien suunnittelu. Anne on ollut suunnittelemassa monia Hämeenlinnan ja ympäristön päiväkoteja ja toteuttanut niissä uudenlaista innovatiivisuutta. Päiväkotien suunnitteluohjeet ovat 1980-luvulta ja jo osittain vanhentuneita. Tarvasmäkeen toteutettiin edullisesti rivitalopäiväkoti, joka on helposti muutettavissa asunnoiksi tarpeiden muuttuessa. Lasikuistit toimivat päiväkodin kuraeteisinä. Nikkarin päiväkodissa Janakkalassa yhdyskäytävä liittää vanhan ja uuden osan toisiinsa. Toiminnan kannalta tärkeitä ovat mm. eteistilat, WC:t ja erilaiset toimintatilat. Niiltä edellytetään valoisuutta ja muunneltavuutta. Kerrossängyt nostetaan pystyyn komeroon, jolloin saadaan lisää lattiatilaa leikkejä varten.

Poltinahon uudelle asuntoalueelle on valmistumassa yksityinen päiväkoti vanhan suojeltavan kasarmirakennuksen viereen. Päiväkoti on jaettu neljäksi pieneksi ja itsenäiseksi yksiköksi. Jokaisella on oma pihansa, mutta lisäksi käytetään alueen puistoja sekä hyödynnetään lähiseudun muita tiloja ja palveluita.

Vesivehmaan päiväkodin suunnittelussa käytettiin suunnittelutyökaluna tulevaisuusverstasta. Sekä lapset että henkilöstö saivat osallistua suunnitteluun. Toiveena oli mm pallomeri, vain yläsänkyjä, iloisia värejä ja turvallista saattoliikennettä. Kaikki ideat kirjattiin ja lopuksi äänestettiin tärkeimmistä tavoitteista. Tämä päiväkoti on muutettavissa koululuokiksi ja se toimii alakoulun yhteydessä.

Ei kommentteja: