Hämeenlinnan Rotarykalenterit

2.2.2015

Viikkokokous 2.2.2015

Presidentti Mika Mäkelä toivotti 6 vierailijaa ja 24 omaa jäsentä tervetulleeksi kokoukseen. Helena Lehkonen esitteli klubiin tilattuja uuden rotarin perehdyttämispaketteja. Pakettiin kuuluu mm. Helenan kädessä oleva hauska sarjakuva Rotary-liikkeen alkuajoilta - "Hämmästyttävä herra Harris ja klubi, joka muutti maailmaa". Klikkaa kuvat suuremmiksi!


Alustajaksi oli saatu Lahdesta Rotarysäätiökomitean puheenjohtaja Niko Niemi. Niko kertoi, että maailman ensimmäinen rotaryprojekti oli julkisen WC:n rakentaminen ja toinen hevosen ostaminen papille kuolleen eläimen tilalle. Rotary-säätiö, joka perustettiin vuonna 1917.


Niko Niemi keskittyi 30 vuotta kestäneen poliokampanjan esittelyyn ja sen merkitykseen ihmiskunnalle. Vain Afganistanissa, Pakistanissa ja Nigeriassa on vielä tautia jäljellä. Suurimpanana ongelmana kampanjalle ovat Taleban-sissit, jotka eivät salli rokottamista. Niko rohkaisi kaikkia klubeja ja myös niiden yksittäisiä jäseniä lahjoittamaan Rotarysäätiölle. Osa rahoista palautuu takaisin omalle piirille ja sitä kautta paikalliseen hyväntekeväisyyteen. Hämeenlinnan klubin kumulatiivinen lahjoitussumma säätiölle on 49.000 dollaria.

Ei kommentteja: