Hämeenlinnan Rotarykalenterit

27.1.2014

Viikkokokous 27.1.2014

Kokoonnuimme Jouni Haajasen vieraaksi ammattiopisto Tavastiaan, sen Punaportin uudisrakennukseen. Isäntämme piti esitelmän aiheesta "Ajankohtaista asiaa Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta". Ruokailun jälkeen varapresidentti Timo Sollo toivotti 17 omaa jäsentä ja yhden vierailijan tervetulleeksi.


Koulumaailmassa on tapahtunut lähiaikoina merkittäviä asioita, jotka ovat vaikuttaneet tai tulevat vaikuttamaan kuntayhtymän toimintaan. Vanajaveden opisto, Parolan lukio ja Janakkalan lukio neuvottelevat liittymisestä Tavastiaan. Ammattiopisto on tehnyt puitesopimuksen Ruukin, HAMKin ja kaupungin kanssa ohutlevytekniikan osaamisen kehittämisestä. HAMKilta Myllymäestä vapautuville tiloille etsitään uutta käyttöä. Punaportin asuntolaa remontoidaan ja se vuokrataan Kiipulalle.

Valtion rakennepoliittisessa ohjelmassa ollaa nostamassa oppivelvollisuusikä 17 vuoteen. Rahoitusjärjestelmä uusitaan siten, että opiskelijamäärän lisäksi rahoitukseen vaikuttavat tutkintojen ja osaamispisteiden määrä sekä tuloksellisuus, esimerkiksi työllistyminen tai jatko-opiskelupaikkojen saaminen. Rakennepoliittisen ohjelmaan kuuluu myös hyväksilukujen edistäminen, oppisopimuskoulutuksen vakiinnuttaminen sekä lukiossa ylioppilastutkinnon sähköistäminen. Lukiokoulutuksen avuksi kehitetään kansalliseen koulutuspilveen digitaalisia oppimisympäristöjä.

Tavastian opettaja Jari Välkkynen sai opetushallituksen palkinnon vuoden 2013 pedagogisena kehittäjänä. Hän on soveltanut vanhaa mestari-kisälli -periaatetta ja uusia sosiaalisen median mahdollisuuksia ns. kiltakoulun opetukseen. Katso lisää täältä.

Ei kommentteja: