Hämeenlinnan Rotarykalenterit

13.1.2014

Viikkokokous 13.1.2014

Paikalla oli 21 omaa jäsentä ja 5 vierailijaa. Timo Sollo toivotti kaikki tervetulleeksi vuoden ensimmäiseen kokoukseen. Timo palautti mieleen nuorten mopopajan, jonne olemme hankkineet työkaluja. Aiheesta oli sio juttu Hämeen Sanomissa 15.12.2013. Klikkaa kuvat suuremmiksi!


Herkko Ylipaappala ja Antti Nieminen esittelivät Hämeenlinnalaisen Skate ry:n toimintaa. Yhdistys on aktiivinen rullalautailu eli skeittiseura, johon kuuluu noin 250 jäsentä.

Sillä on sisätilat Skateparkissa Poltinaholla sekä ulkoramppeja Hämeensaaressa, Hauholla, Iittalassa, Ruununmyllyllä ja myös Parolassa. Skeittailua tosissaan harrastavat nuoret ovat iältään 15-24 -vuotiaita. Seuraavassa videossa on taidonnäytteitä.


Yhdistys on saanut tukea kaupungilta ja kohdeavustuksen Lammin Säästöpankilta. Julkisen rahan osuus on vain 20 %, mutta taloudellisen tuen turvin vaneeripohjaisia ramppeja on voitu muuttaa betonipohjaisiksi. Hämeensaaren skeittipuiston suunnittelua on tehty yhteistyössä Etelärannan suunnittelun kanssa. Tavoitteena on nyt saada Hämeensaareen roska-astioita sekä sähkö- ja vesipiste.

Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten nuorten omaehtoiset hankkeet onnistuvat. Vuosittain Hämeenlinnassa järjestetään kisat, joihin osallistuu kymmeniä kilpailijoita ja satoja katsojia. Hankaluutta on välillä pienten skuuttaajien eli potkulautailijoiden kanssa. Kolarivaaran takia heillä on käyttökielto rampeille. Ehkä rotarikulbit voivat olla jatkossa tukemassa tällaista toimintaa mopopajan lisäksi.

Ei kommentteja: