Hämeenlinnan Rotarykalenterit

4.11.2013

Viikkokokous 4.11.2013

Presidentti Satu Suonperä avasi kokouksen ja toivotti 6 vierasta sekä 28 omaa jäsentä tervetulleeksi. Hän informoi, että ensi viikon maanantaina 11.11. pidetään klubin vuosikokous. Seppo Sulku  on voittanut pronssia rotarisuunnistuksen H60-sarjassa. Onnea Sepolle!


Kokousesitelmän piti HAMK:n rehtori Pertti Puusaari aiheesta HAMK:n toimilupahakemus. Ammattikorkeakoulu on toiminut parikymmentä vuotta, mutta todellisuudessa opetus alkoi jo vuonna 1840 Mustialassa. Myös Evon, Lepaan ja Wetterhoffin historia alkaa 1800-luvulta.

Kaikki ammattikorkeakoulut joutuvat hakemaan uudelleen toimilupansa. Rahoitus on vähenemässä 20 %, ja samaan aikaan rahoitusperusteet ovat muuttumassa tulosrahoituksen suuntaan. Aloituspaikkoja karsitaan, mikä tarkoittaa myös henkilöstön vähentämistä. Kaikesta huolimatta HAMK:n talous on kunnossa. Kokonaisbudjetti on 65 miljoonaan euroa.

Uutta toimilupaa varten on laadittu uusi visio. Sen mukaan HAMKilla on vuonna 2020 innostavin korkeakoulutus ja työelämälähtöisin tutkimus. HAMK toimii osana FUAS-liittoumaa, johon kuuluu myös Lahden ja Laurean ammattikorkeakoulut.

Uuden strategian mukaan opiskelija on keskiössä. HAMK tarjoaa opiskelijoilleen kolme koulutusmallia:

  • 8-16 -mallissa opiskellaan päätoimisesti, ja opintopisteet kertyvät viikottain
  • 24/7 -mallissa opiskelija etenee oman suunnitelmansa mukaisesti
  • 18-100 -mallissa oppiminen tapahtuu työpaikoilla elinikäisenä oppimisena.

Näiden mallien lisäksi opiskelijoilla on käytössä on laaja virtuaalikampus, jossa oppiaineistot ovat digitaalisessa muodossa verkossa. 

HAMK:lla on lähes 200 kumppanioppilaitosta ympäri maailmaa, joissa on mahdollista tehdä opiskelijavaihtoja. Kansainvälisiä strategisia kumppaneita on Brasiliassa, Kiinassa ja Tanskassa. Koulutusvienti on kasvamassa ja laajenemassa. Läheisimpiä kumppaneita ovat oppilaitokset, kuten Ammattiopisto Tavastia.

Visamäkeen on muodostumassa Suomen suurin innovaatiokeskittymä. Vuonna 2015 siellä on 4000 opiskelijaa, 450 henkilökunnan edustajaa, 80 yritystä ja niissä 800 työntekijää. Kampukselle tulee myös lisää opiskelija-asuntoja.

HAMK:n tutkimustoiminta keskittyy neljään työelämälähtöiseen tutkimusyksikköön:
  • ammatillinen huippuosaaminen
  • arjen palvelut ja teollisuuden digitaalisuus
  • biotalous ja bioprosessiteknologia
  • Ohutlevykeskus. 

Ei kommentteja: