Hämeenlinnan Rotarykalenterit

18.11.2013

Viikkokokous 18.11.2013

Varapresidentti Timo Sollo toivotti 26 omaa jäsentä ja 6 vierailijaa tervetulleeksi. Hän muistutti, että seuraavaan kokoukseen 25.11. saapuu kuvernööri Helge Saarinen. Toivotaan runsasta osanottoa.


Kokousesitelmän piti Hämeenlinnan Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Olli Liusjärvi aiheesta Ajankohtaista Osuuspankista. Olli kertoi Osuuspankkien fuusiosta. Hämeenlinnan Seudun, Riihimäen Seudun, Hauhon ja Lopen osuuspankkien yhdistyessä syntyy vuoden 2014 alussa uusi Etelä-Hämeen Osuuspankki. Aluksi mukana oli myös Janakkalan Osuuspankki, mutta äänestyksessä se jäi yhden äänen varassa itsenäiseksi.

Etelä-Hämeen Osuuspankki on aidosti paikallinen pankki, jolla on suuren pankin tasevoima, mutta paikallinen asiakasläheisyys. Sillä on 87.000 asiakasta, 181 työntekijää ja noin 2,5 miljardin euron liiketoiminta. Vakavaraisuusaste on yli 25 %. Uuden pankin kotipaikaksi on merkitty Riihimäki, mutta pääkonttori tulee olemaan Hämeenlinnassa. Pankin toimitusjohtajana aloittaa Seppo Runsamo ja varatoimitusjohtajana Mika Helin. Olli Liusjärvi jää eläkkeelle vuoden 2014 alussa.

Ei kommentteja: