Hämeenlinnan Rotarykalenterit

21.10.2013

Viikkokokous 21.10.2013

Presidentin sijaisena Mika Mäkelä avasi kokouksen ja toivotti 26 omaa jäsentä sekä 5 vierailijaa tervetulleeksi. Luokite-esitelmän piti ylijohtaja Anneli Taina,  jonka aiheena oli Ajankohtaista Kelasta. Anneli on Kelan hallituksen puheenjohtaja. Kela on Eduskunnan alainen laitos. Klikkaa kuva suuremmaksi!


Kansaneläkelaitos, lyhyesti Kela, on perustettu vuonna 1937. Samana vuonna säädettiin ensimmäinen kansaneläkelaki. Vanhuuseläkkeen rajaksi asetettiin 65 vuotta. Se on pysynyt samana tähän päivään asti vaikka keski-ikä on noussut miehillä 53:sta 77:ään vuoteen ja naisilla 59:stä 84:ään vuoteen. Suomalainen eläketurva on poikkeuksellinen, koska eläkettä saavat kaikki - myös työeläkejärjestelmän ulkopuolella olevat henkilöt.

Kela täytti viime vuonna 75 vuotta. Se hoitaa tasapuolisesti ja yhtenäisesti kaikki meidän etuutemme: kansaneläkkeet, lääkekorvaukset, työttömyysturvan, äitiysasiat, asumistuet, lapsilisät, opintotuet jne. Maa on jaettu 24 vakuutuspiiriin, joissa on yhteensä noin 6000 työntekijää. Tulevaisuudessa ollaan kehittämässä verkkopalveluita entistä helpommiksi käyttää. Asiakaspalvelu 2014 -hanke kerää palveluita yhteen. Kelalla on kapasiteettia ottaa hoitoonsa tarvittaessa myös joitakin kuntien hoitamia tehtäviä.


Ei kommentteja: