Hämeenlinnan Rotarykalenterit

14.10.2013

Viikkokokous 14.10.2013

Mika Mäkelä avasi kokouksen ja toivotti 21 omaa jäsentä sekä 6 vierailijaa tervetulleeksi. Vierailevaksi alustajaksi oli kutsuttu toiminnanjohtaja Kalle Mikkola Hämeenlinnan järvipelastajat ry:stä.


Yhdistys on perustettu 1997 ja se aloitti toimintansa 1999. Se on Meripelastusseuran jäsenyhdistys, jonka toiminta-alueena on Vanajaveden vesistö. Kanta-Hämeen alueella operoidaan kahdella veneellä. Klikkaa kuvat suuremmiksi!


Tämän vuoden toimintakausi on päättymässä huomenna 15.10. Kesän aikana kertyi 34 eri pelastustehtävää hukkuneen etsinnästä venerikkoihin. Lähdössä on mukana aina 3 miestä. Keskimääräinen hälytysaika on 15 minuuttia. Veneiden kotisatama on Mierolassa. 

Pelastajat ovat vapaaehtoisia, jotka ovat toimintavalmiina 24/7 -periaatteella. Pelastajille ei makseta palkaa. Päin vastoin he maksavat 25 euron jäsenmaksun yhdistykselle. Jäseniä on noin sataa, joista kymmenkunta on mukana aktiivisessa toiminnassa. Toimintakuluihin yhdistys saa noin 4000 euroa vuodessa Pelastuslaitokselta, ja Lammin Säästöpankki lahjoitti tänä vuonna etsintälämpökameran. 5000 euron vuosibudjetilla yhdistys varmistaa kaikkien vesillä liikkujien turvallisuutta.


Ei kommentteja: