Hämeenlinnan Rotarykalenterit

2.9.2013

Viikkokokous 2.9.2013

Presidentti Satu Suonperä toivotti 27 omaa jäsentä ja 12 vierailijaa tervetulleeksi IC-kokoukseemme. Vieraaksemme saapui eversti evp Juha Suonperä, jonka esityksen aiheena oli Hanssin-Jukan kunnostus.


Lentokone tuli tutuksi hämeenlinnalaisille, koska se toimi kahviona linja-autoaseman vieressä 1959-1981.


DC-2 -koneella on pitkä historia. Sen osti ja lahjoitti Suomen ilmavoimille ruotsalainen kreivi Carl Gustav von Rosen vuonna 1940. Kone oli ollut aikaisemmin KLM:n reittiliikenteessä Hollannissa. Se varustettiin aseistuksella, mutta sen tärkein toimintamuoto olivat huoltolennot Laguksen panssarivaunuille. Menokuormassa oli polttoainetta, ammuksia sekä lääkintätarvikkeita ja paluukyydissä tuotiin haavoittuneita sotasairaalaan. 


Nyt Hanssin-Jukka on kunnostettu ja odottaa sijoituspaikkaansa. Siitä on tehty kirja ja seinäkalenteri. Tekeillä on myös dokumenttielokuva televisioon. Kunnostusprojekti on ollut esillä jopa uutislähetyksessä.




Mielenkiintoisen esityksen jälkeen Timo Nousiainen  ja Juha Isosuo kertoivat suunnitelmista, joilla Hanssin-Jukka saataisiin takaisin Hämeenlinnaan joko Rantatorille tai Linnaniemelle Militaria-museon yhteyteen. Klikkaa kuvat suuremmiksi!






Ei kommentteja: