Hämeenlinnan Rotarykalenterit

27.8.2012

Viikkokokous 27.8.2012

Presidentti Timo Heinonen toivotti 6 vierailijaa ja 26 omaa jäsentä tervetulleeksi. Aulangon klubin presidentti Pia Kaulio markkinoi huomisen tiistain kokousta, jossa Harri Lintumäki kertoo kunnalliselämästä vuosien varrelta.

Luokite-esitelmän piti Jouni Haajanen Koulutuskeskus Tavastian asioista. Hattelmalantielle on valmistumassa uusi ravintolarakennus (kuvassa), jossa tullaan pitämään seuraava rotarien piirikonferenssi ensi keväänä. Taloon tulee buffet- ja alacarte-ravintola, kahvila sekä elintarvikemyymälä.
Tavastian koulutuspalveluita käyttää vuodessa yhteensä yli 5.600 opiskelijaa, ja henkilöstömäärä on 364. Viime vuoden liikevaihto oli 30,4 miljoonaa euroa ja vuosikate 2,6 miljoonaa. Vuoden 2013 alusta alkaen Hämeenlinnan lukiokoulutus siirtyy kuntayhtymän osaksi omana liikelaitoksenaan. Siihen kuuluvat Kaurialan lukio, Lyseon lukio, Lammin lukio ja Aikuislukio. Lukio-liikelaitos Tavastian lisäksi koulutuskuntayhtymään kuuluu ammatillinen opetus, jonka nimeksi tulee Ammattiopisto Tavastia.

Organisaatiomuutosten lisäksi Jouni kertoi kumppanuusyhteistyöstä mm HAMK:n ja Kiipulan kanssa. Valtion säästöt tulevat aiheuttamaan haasteita 2. asteen opetukseen seuraavien vuosien aikana. Tavastian hakijamäärät ovat olleet kasvussa, vaikka ikäluokat ovat pienentyneet. Suosikkialoilla, kuten hiusalalla yhtä koulutuspaikkaa tavoittelee jopa 4 hakijaa. Heikoimmin menee tällä hetkellä kone- ja metallialan perustutkinnolla, jossa on vain 0,4 hakijaa koulutuspaikkaa kohden. Ylioppilaspohjaisten hakijoiden määrä on kasvanut, mutta nuorisotakuun myötä peruskoulupohjaiset oppilaat ovat etusijalla.  

Ei kommentteja: