Hämeenlinnan Rotarykalenterit

13.8.2012

Viikkokokous 13.8.2012

Presidentti Timo Heinonen toivotti 23 omaa jäsentä ja 9 vierailijaa tervetulleeksi. Hän laittoi kiertämään suuren määrän standaareja, jotka saimme viikko sitten Evolta leirivaihdon nuorilta.

Uusi vaihto-oppilaamme Evan Klein (kuva alla) esittäytyi ensimmäisen kerran klubissamme. Hän on kotoisin USA:sta ja sieltä Michiganin osavaltiosta Kanadan rajalta suurten järvien eteläpuolelta. Hämeenlinnalainen vaihto-opiskelija Lotta Lindroth on myös jo kotiutunut USA:han, mutta koulut eivät ole siellä vielä alkaneet. Lotta pitää vaihtarivuodestaan blogia ja se löytyy tästä linkistä.
Viikkoesitelmän piti Ilpo Kleemola aiheesta ajankohtaista Puolustusvoimista. Hän kertoi sotilaallisesta tilanteesta Euroopan eri maissa vertailemalla sotilaiden määriä. Suomen armeijassa on normaalioloissa 30.000 sotilasta ja 350.000 reserviläistä. Vuonna 2016 reservi pienenee 250.000 sotilaaseen. Puolustusvoimien painopistealueet ovat seuraavat:
  • aseellinen hyökkäys ja sota sekä sodan jälkitila
  • Suomen aluellisen koskemattomuuden vakava loukkaus ja sodan uhka
  • kansainvälinen jännitystila.
Näiden lisäksi Puolustusvoimat avustavat muita viranomaisia monissa eri tehtävissä. Maaliskuun 1. päivä 2012 astui voimaan uusi valmiuslaki, jossa määrätään viranomaisten toimivaltuudet poikkeusolojen aikana.
Esityksen lopussa Ilpo kertoi Puolustusvoimien uusista haasteista, esimerkiksi varusmiesten huonosta fyysisestä kunnosta.







Ei kommentteja: