Hämeenlinnan Rotarykalenterit

12.4.2010

Viikkokokous 12.4.2010

Paikalla oli 33 omaa jäsentä ja 8 vierasta eli yhteensä 41 kuulijaa. Presidentti Heikki Lindroth avasi kokouksen kello 12.24 ja toivotti osallistujat tervetulleeksi. Jari Papunen kertoi 20-21.3.2010 pidetyn PETS seminaarin kuulumisia: Ensi vuoden teema on suomennettuna ”Rakennamme yhdyskuntaa ja yhdistämme mantereita”. Käätyjenvaihtotilaisuus pidetään tiistaina 22.6.2010 Hämeen Linnassa Hämeenlinnan seudun klubien yhteistilaisuutena (AVEC). Tilaisuuteen on järjestetty erikoisohjelmaa sekä tutustuminen Hämeen Linnan historiaan. Presidentti toivotti tervetulleeksi uuden jäsenen Linnan Vartijat Oy:n toimitusjohtajan Pirjo Akolahden. Hänelle luovutettiin Rotarymatrikkeli, Hämeenlinnan Rotaryklubin historiikki sekä Rotarypinssi, minkä jälkeen Pirjo esittäytyi. Kokouksen lopussa presidentti kertoi vielä että seuraavan viikon esitelmän (19.4.2010) pitää yliopettaja Markku Kuivalahti aiheena Viestintä.

Työ- ja Elinkeinotoimiston johtaja Harri Jokinen kertoi luokite-esitelmässään ajankohtaisista työ- ja elinkeinoasioista Hämeenlinnan seudulla. Valtion aluehallinnon uudistuksen myötä Hämeenlinnan seudun työ- ja elinkeinotoimisto on siirtynyt 1.1.2010 perustetun Hämeen ELY keskuksen alaisuuteen. Harri Jokinen esitteli Hämeen ELY keskuksen tärkeimpiä tehtäviä ja toimintaa
http://www.ely-keskus.fi/fi/ELYkeskukset/HameenELY/Sivut/default.aspx. Harri Jokisen mukaan Työ- ja elinkeinohallinnon uudistuksessa työvoimahallinnon tehtävät ja rooli ovat yhä enemmän kohdistuneet työvoiman ja työllisyyden hoitamisesta elinkeinoelämän ja yritysten palveluihin.

Harri Jokinen kertoi että tällä hetkellä Hämeenlinnan seudun kokonaistyöttömyysprosentti on 10,8% mikä on valtakunnallista keskitasoa. Nuorten työttömyys on viimeaikoina lisääntynyt erittäin huolestuttavasti. Tällä hetkellä Hämeenlinnan alueella on n. 750 työtöntä nuorta. Harri Jokinen esitteli tilastotietoja, joiden mukaan työttömien alle 25 vuotiaiden työttömyys on viime vuosina kolminkertaistunut Hämeenlinnan alueella. Osaksi tämä johtuu lamasta, jonka seurauksena avointen työpaikkojen määrä on pienentynyt jopa vuoden 2005 tasolle. Tilaston mukaan uusien avointen työpaikkojen määrä on pudonnut vuoden 2008 määrästä (12 057 kpl) n. 4500:lla ollen vuonna 2009 ”vain” 7546 kappaletta.

Huolestuttavaan tilanteeseen on kuitenkin tartuttu. Harri Jokinen esitteli valtakunnallistakin huomiota saaneen, Hämeenlinnassa käynnistyneen suurkampanjan ”Nuorta ei jätetä” http://www.nuortaeijateta.fi/etusivu, mikä haastaa yritykset ja toimijat mukaan nuorten työllistymisen parantamiseksi. Kampanjaan osallistuvalle, nuoren työllistäville yritykselle on positiivisen näkyvyyden lisäksi tarjolla myös konkreettista etua esim. Hämeenlinnan kaupungin kesätyösetelin muodossa.

Klikkaa kuvat suuremmiksi!

Hämeenlinnassa 12.4.2010
Jari Kovalainen
II Sihteeri

Ei kommentteja: