Hämeenlinnan Rotarykalenterit

1.2.2009

Rotaryklubi nro 1 Chicagossa täyttää 104 vuotta

Kuvan 4 miestä vasemmalta Gustavus Loehr, Silvester Schiele, Hiram Shorey ja Paul P. Harris perustivat Chicagoon Rotaryklubin numero 1 helmikuun 23. 1905.

Tutustu nykyiseen Chicagon klubiin nettisivujen kautta!

Hämeenlinnan klubi täytti juuri 70 vuotta ja meidän klubinumeromme on 4924. Tämä tarkoittaa, että 34 vuodessa ehdittiin perustaa lähes 5000 klubia ennen Hämeenlinnaa. Hämeenlinnasta ainakin Antero Lähteenmäki on vieraillut Chicagon klubissa. Alla on pari Anteron kuvaa vierailusta. Kertoisitko Antero kommenttikenttään kokemuksistasi, kiitos!
Klikkaa kuvat suuremmiksi!

Tiivis kooste Rotaryliikkeen historiasta löytyy englanninkielisestä Wikipediasta ja vielä lyhyempi versio suomalaisesta Wikipediasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ovat olleet kaukonäköisiä miehiä nuo neljä herraa.

Anonyymi kirjoitti...

Lokakuussa 1996 olin ammattiini liittyvässä kongresissa Chicagossa ja tuli mieleen vierailla samalla maailman vanhimmassa rotaryklubissa. Kajaanilainen rotarykolleega lähti mukaan Bismarck hotellissa pidettävään kokoukseen. Klubissa oli silloin noin 400 jäsentä ,joista vajaa puolet oli paikalla. Klubimestari ohjasi vierailijat, joita oli paljon; istumaan etualalle pyöreään pöytään. Jokainen vierailija sai käydä vuorollaan puhujapöntössä esittämässä tervehdyksensä. Useimmat lovuttivat samalla klubinsa pöytälipun presidentille,(joka näkyy kuvassa takanani). Minulla ei lippua ollut kun en osannut siihen varautua. Presidentti kehotti lähettämään lipun jälkikäteen (ei tullut lähetettyä). Muuten ohjelma oli tavanomainen lounaineen ja esitelmineen.

Terveisin Antero