Hämeenlinnan Rotarykalenterit

9.2.2009

Ankkuri-hanke alkaa

Hämeenlinnan rotaryklubit, Raplan klubi Virosta sekä paikalliset viranomaiset ovat päättäneet tehdä yhteistyötä Ankkuri-hankkeessa nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Ankkuri-toimintaa on ollut Hämeenlinnassa jo aikaisemminkin. Vuonna 1.1.2004-30.6.2007 toimi "Ankkuri - moniammatillinen tiimi tukena kriisissä" -projekti. Sen kustannusarvio oli 630.000 €. Vuodesta 2007 alkaen Ankkuri-toiminta vakinaistettiin osaksi perustyötä.

Rotarien PHF-lahjoitusten varoilla käynnistyvä 3-vuotinen hanke on osa syrjäytyneiden nuorten ohjelmaa. Tähän liittyy huumeeton ja humalaton Kesäloma-Express-tapahtuma toukokuun lopussa sekä elämänhallintaleirejä, joille viranomaiset valitsevat osallistujat. Rotareiden puolelta hankkeesta vastaa Aulangon klubi, mutta kaikki klubit osallistuvat rahoitukseen ja toimintaan. Kolmen vuoden kustannus klubeille on 30.000 € eli 10 €/jäsen/vuosi.

8.5.2008 valtioneuvoston periaatepäätöksellä hyväksytyn sisäisen turvallisuuden ohjelmassa on yhtenä sisäistä turvallisuutta ylläpitävänä ja parantavana toimenpiteenä tuotu esille Ankkurimallin valtakunnallinen käyttöönotto.

Lue lisää Kuntalehdestä ja katsele Peter Petron esitys nuorisotyöstä Hämeenlinna Rotaryklubista 25.9.2006.

Ei kommentteja: