Hämeenlinnan Rotarykalenterit

2.11.2017

Yhteiskokous Vanajaveden kanssa 2.11.2017

Vanajaveden klubin presidentti Matti Ronkainen toivotti 23 Vanajaveden jäsentä ja 3 Hämeenlinnan klubin jäsentä tervetulleeksi yhteiskokoukseen. Olavi Mäntysaarta muistettiin 80-vuotispäivän johdosta. Presidentti muistutti tulevasta ohjelmasta. Perjantaina 10.11. järjestetään Aistihuone-projektin hyväksi kirkkokonsertti Poltinahon seurakuntatalolla. Kaikki ovat puolisoineen ja ystävineen tervetulleita. Ohjelmalehtisen voi lunastaa ovelta.

Kokousesitelmän piti ylituomari Ann-Mari Pitkäranta Hämeenlinnan hallinto-oikeudesta. Hänen aiheenaan oli Oikeuslaitos - nyt ja tulevaisuudessa. 


Oikeuslaitoksella on edessään monia haasteita. Lainsäädäntö lisääntyy ja monimutkaistuu. Globalisaatio tuo mukanaan uusia haasteita, kuten kansainvälisen rikollisuuden ja vuonna 2015 10000 turvapaikanhakijaa. Kaiken lisäksi julkisen sektorin menoja karsitaan. Kaikesta huolimatta oikeuslaitos on oikeuden suojan, yhteiskunnan toimivuuden ja yhteiskuntarauhan kulmakivi.

Oikeuslaitoksen tehtävänä on tuottaa oikeita ratkaisuja, kohtuullisessa ajassa ja kohtuullisin kustannuksin. Ann-Mari Pitkärannan mukaan Rotaryn 4 kysymyksen koe soveltuu hyvin myös oikeuslaitoksen periaatteiksi.

Ei kommentteja: