Hämeenlinnan Rotarykalenterit

14.12.2015

Viikkokokous 14.12.2015

Presidentti Timo Sollo toivotti 21 omaa jäsentämme, vaihto-opiskelijamme sekä 3 vierailijaa tervetulleeksi. Hän informoi, että viikon päästä 21.12. kokouksessa nautitaan brunssi ja pidetään joulujuhlaa yhteislaulaen ja jouluevankeliumia kuunnellen. Heikki Lindroth toivotti kaikki tervetulleeksi tämän illan Mieskuoron konserttiin kirkkoon.


Kokousesitelmän piti Mika Walkamo Vanajanlinna Groupista. Hän esitteli yrityksen historiaa 20 vuoden ajalta. Alun taloudellisten haasteiden jälkeen Vanajanlinna on kasvanut 12,3 miljoonan euron liikevaihdon tekeväksi yritykseksi, jonka toiminta ulottuu koko maahan. Pääosa asiakkaista tulee pääkaupunkiseudun yrityksistä.

Mikan mukaan yrityksen brändi on keskeinen. USA:ssa sanotaan jopa, että brändi on tärkeäpää kuin tuote. Vanajanlinna ei pysty kilpailemaan halvoilla hinnoilla, vaan laadulla ja viemällä palvelu aina kilpailijoita pidemmälle. Markkinoinnissa kotisivut ja sosiaalisen median välineet ovat syrjäyttäneet lehtimainonnan. Myös mobiilin kautta tarjottava informaatio lisääntyy. Esimerkiksi chatin kautta saattaa tulla tarjouspyyntö isolta asiakkaalta. Näihin pitää reagoida heti. Kolmen peräkkäisen taantumavuoden jälkeenkin Mika Walkamo näkee tulevaisuuden valoisana.

Ei kommentteja: