Hämeenlinnan Rotarykalenterit

15.12.2014

Viikkokokous 15.12.2014

Tuleva presidentti Timo Sollo toivotti 14 omaa jäsentämme ja 2 vierailijaa tervetulleeksi. Heikki Lindroth muistutti tämän iltaisesta Mieskuoron konsertista, joka on myös rotarykokous. Konsertti alkaa kirkossa klo 19, ja siinä on solistina Heidi Kyrö, kitaraa soittaa Antti Paranko ja bassoa Jyrki Helko. Kuoroa johtaa Anneli Lulén.


Kokousesitelmän piti Kalvolan kirkkoherra Antti Herkkola. Hänen aiheenaan oli Summan korsutuhon 75-vuotismuistotilaisuus 21.12.2014. Kolme viikkoa talvisodan syttymisestä eräs korsu Summan alueella sai täysosuman. Korsussa oli 21 miestä, joista vain 2 pelastui. Vainajien joukossa oli 15 kalvolalaista, 3 hattulalaista ja 1 auralainen sotilas.

Jatkosodan aikana vuonna 1942 sankarivainajat siirrettiin Kalvolan hautausmaalle. Mukana tuli koivuinen risti. Tapio Wirkkala suunnitteli ristin suojaksi vitriinin, joka kiinnitettiin ensin siunauskappelin seinään ja sieltä edelleen sankarihautausmaan viereen. Ensi sunnuntain juhlassa paljastetaan muistokivi kotirintamalla palvelleille sekä lisäksi julkaistaan Martti Favorinin kirjoittama kirja Summan risti.

Ei kommentteja: