Hämeenlinnan Rotarykalenterit

20.5.2013

Viikkokokous 20.5.2013

Presidentti Timo Heinonen toivotti 3 vierasta ja 25 omaa jäsentä tervetulleeksi. Heikki Lindroth kertoi, että he ovat menossa rotaryvaihdossa olevan tyttärensä Lotan luokse USA:han. Lotan vaihtovuodestaan pitämä hieno blogi löytyy tästä linkistä.

Ossi Halonen esitteli klubin talousarvion toimintavuodelle 2013-2014. Se hyväksyttiin yksimielisesti.


Helena Lehkonen piti mielenkiintoisen esitelmän aiheesta Lihasmuistista ja muustakin. Hän sivusi väitöskirjansa tieteellistä aihetta, käsitellen sitä tiivisti ja ymmärrettävästi urheilun, musiikin ja eri ammattien näkökulmista. Ihminen on fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kokonaisuus. Hyvät suoritukset edellyttävät runsaasti monipuolista harjoittelua, mutta tämä ei yksin riitä. Innostukseen tarvitaan myös luottamusta, itsetuntoa ja sosiaalista kanssakäymistä.

Parhaimmillaan ihminen pääsee flow-tilaan, jossa hän on niin syventynyt toimintaansa, että mikään muu ei tunnu merkitsevän mitään. Toimintamme perustuu usein tiedostamattomiin ennakointeihin. Pyrimme kohti asioita, jotka ovat aiheuttaneet meissä positiivisen tunteen. Aivojemme tyvitumake säilyttää onnistuneet liikeharjoituksemme. Toistuva tekeminen synnyttää sisäisen mallin ja automatisoitumista. Kilpailun paineessa etuotsalohko pyrkii hallitsemaan ja häiritsemään tyvitumakkeessa olevia valmiita liikesarjoja ja niiden aktivoitumista lihaksistossa, jolloin on vaarana "mennä kipsiin". Onnistuneen suorituksen edellytyksenä on luottamus, jolloin voi luiskahtaa flow-tilaan.

Esitys sai aikaan vilkasta keskustelua.

Helenan näyttämät kalvot löytyvät tästä linkistä.

Ei kommentteja: