Hämeenlinnan Rotarykalenterit

15.4.2013

Viikkokokous 15.4.2013

Presidentti Timo Heinonen toivotti 3 vierailijaa ja 22 omaa jäsentä tervetulleeksi kokoukseen. Toivotimme onnea merkkipäiviään viettäneille Esko Mäkiselle ja Pekka Nissilälle. Presidentti kertoi GSE-ryhmän vierailusta ja uusien jäsenten perehdyttämistilaisuudesta. Ensi viikolla 22.4. kokouksessa käsitellään ensi vuoden budjetti ja sääntömuutokset. Kuvassa Timo esittelee GSE-ryhmältä saatuja standaardeja.


Esitelmän piti Pekka Nissilä, joka kertoi kamerunilaisesta kummilapsestamme. Hämeenlinnan klubi otti itselleen kummilapsen 5 vuotta sitten. Hänen nimensä on Lacaine Dina Andang (s. 1.9.2003). Pekka kutoi esitykseensä mukavasti Rotarysäätiön toiminnan sekä Hattulasta Kameruniin talveksi lentäneen Ilmari-kalasääksen, jonka selässä olevat lähettimet seuraavat tällä hetkellä Ilmarin paluumuuttoa Suomeen. Kalasääkset ovat melkoisia saalistajia, kuten tästä hidastetusta videosta selviää.

Kamerunissa toimii yhteensä 16 rotaryklubia, joiden tiedot löytyvät tästä linkistä. Mitä jos järjestäisimme sinne ystävyyskäynnin?


Nyt 10-vuotias tyttö voi hyvin ja käy peruskoulua. Lahjoitamme joka vuosi hänen koulutukseensa 6 € / jäsen. Lacaine lähettää meille säännöllisesti kirjeitä, joissa hän kertoo olevansa ylpeä siitä, että hänet tuntee ja häntä auttavat niin monet ihmiset kaukana pohjoisessa.


Plan-järjestön toiminta alkoi Suomessa vuonna 1998. Lataa ja tulosta itsellesi järjestön esite. Kummitoimintaa tukevat myös monet julkisuuden henkilöt, jotka järjestävät hyväntekeväisyyskampanjoita lasten hyväksi. Alla olevassa videossa Planin Koska olen tyttö -jäägaalassa huhtikuussa 2012 esiintyivät Anna Eriksson ja Laura Lepistö. Kaksoisklikkaamalla saat videot ja kuvat suuremmiksi.
Kamerun on kuin Afrikka pienoiskoossa. Maassa on 20 miljoonaa asukasta ja 200 etnistä ryhmää. Tyttöjen koulutus on tärkeää tulevaisuutta ajatellen. Naiset ovat Afrikassa yhteiskunnan tukipilareita, kuten oheinen savitalon rakentamista kuvaava video osoittaa.

Ei kommentteja: