Hämeenlinnan Rotarykalenterit

29.4.2013

IC-kokous 29.4.2013

Presidentti Timo Heinonen toivotti noin 50 rotaria ja Suomi-Amerikka yhdistyksen jäsentä tervetulleeksi. 

Anne Ranta-Eskola lausui kaikki tervetulleeksi Suomi-Amerikka seuran puolesta.


Kokousesitelmän piti USA:n Suomen lähetystön kulttuuri- ja lehdistöosaston päällikkö David McGuire aiheesta Presidentti Barack Obaman toinen kausi USA:n presidenttinä. Obaman nousu ensimmäiseksi afro-amerikkalaiseksi presidentiksi perustui hänen karismaansa. David McGuire esitteli laajasti amerikkalaista sisä- ja ulkopolitiikkaa. Vaikka USA:n joukot ovat pääsemässä pois Irakista ja Afganistanista, niin uusia ongelmia nousee. Pohjois-Korean tilanne ja kemialliset aseet Syyriassa ovat juuri nyt akuutteja asioita. USA:n sisäpolitiikassa on haasteena terveydenhoidon uudistus. Obamalla on nyt pari vuotta aikaa toteuttaa poliittiset unelmansa.



Suhteet Suomeen ovat hyvässä kunnossa. USA:ssa arvostetaan suomalaista koulujärjestelmää ja Suomen panosta rauhanturvaamisessa, esimerkiksi Afganistanissa. Suomen perinteisesti hyvät suhteet Venäjään ovat tärkeitä myös amerikkalaisille.

Esityksen jälkeen Hämeenlinnan kaupunki tarjosi vieraalle lounaan Raatihuoneella. Kuvassa Juha Isosuo lahjoittaa vieraalle muiston Hämeenlinnasta.

Ei kommentteja: