Hämeenlinnan Rotarykalenterit

25.3.2013

Viikkokokous 25.3.2013

Presidentti Timo Heinonen lausui 6 vierailijaa ja 22 omaa jäsentä tervetulleeksi. Hän informoi uusien jäsenten koulutustilaisuudesta 10.4. klo 18 Robert's Cafeessa. Ensi maanantai on pyhäpäivä, joten ei ole omaa kokousta. Verkatehtaan klubi järjestää IC-kokouksen 3.4., ja 11.4. GSE-vierailuun liittyvän IC-kokouksen järjestää Vanajavesi.

Uusi jäsenemme Mervi Käki sai rotarymerkin ja klubimme historiikin.
Jäsentemme esittelyvuorossa oli Anneli Taina, joka kertoi urastaan ja rotaryharrastuksen merkityksestä itselleen.

Viikkoesitelmän piti Hämeen yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka aiheesta Tyyntä ja tyrskyä. 
Yritysten määrä Suomessa on kasvanut koko ajan vuodesta 1994 alkaen, mutta nyt kasvu näyttää taittuneen.  Yrityksiä on ilman maa-, metsä- ja kalataloutta runsaat 262.000 ja niiden kanssa noin 319.000. Näistä 1-9 henkilön mikroyrityksiä on 93,4 %. Henkilöstömäärällisesti suuryrityksissä on 37 % ja mikroyrityksissä 26 % työntekijöistä. Uudet työpaikat kuitenkin syntyvät pk-yrityksiin. Kanta-Hämeen ja Hämeenlinnan suhdannenäkymät ovat parempia kuin maassa keskimäärin. Vain investointien arvo osoittaa negatiivisia lukuja.

Yrittäjien kannalta haasteita ovat työvoimakustannuksien kasvu, tuottavuuden heikko kehitys, "tyytyväisyys PISA-tutkimuksen tuloksiin", verotuksen kannustavuus ja julkisen talouden heikko tilanne. Lääkkeet löytyvät alla olevasta kuvasta. Klikkaa se suuremmaksi.



Ei kommentteja: