Hämeenlinnan Rotarykalenterit

11.3.2013

Viikkokokous 11.3.2013

Presidentti Timo Heinonen toivotti 27 omaa jäsentä ja 5 vierasta tervetulleeksi. Hän kertoi ohjelmamuutoksesta eli ma 18.3. on Markku Kuivalahden esitys aiheesta Ajankohtaista oppimisesta. Vastaavasti 22.4. pidetään klubin kevätkokous. Kolmen minuutin esittelypuheenvuorot pitivät seuraavat klubimme jäsenet:
Matti Oikarinen
Juha Isosuo
Olli Kausti

Kokousesitelmän piti Olli Kausti aiheesta Hämeen uusyrityskeskus ry. Yhdistyksen jäseninä ovat Hämeenlinnan seutukunnan pankit, vakuutusyhtiöt, tilitoimistot, mainostoimistot ja oppilaitokset, yhteensä yli 80 yritystä ja yhteisöä. Yhdistyksen tavoitteena on edistää yrittäjyyttä sekä kannustaa ja edesauttaa uusien elinkelpoisten yritysten syntymistä. Yhdistyksen avustuksella syntyy paikkakunnalle noin 300 yritystä vuodessa, joista 90 % on toiminnassa vielä 5 vuoden jälkeen. Yrityksen perustajan polku kulkee seuraavan kuvan mukaisesti. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Yhdistyksen palkkalistoilla on nykyisin vain 2 työntekijää, mutta heillä on käytössään laaja neuvonantajarinki. Palvelu on asiakkaille maksutonta. Neuvonantajat eivät saa korvausta, vaan he tekevät mentorointityötä vapaaehtoisesti paikkakunnan hyväksi. Uusista yrityksistä 65 % on toiminimiä ja loput osakeyhtiöitä. Pakkoyrittäjyyttä ei Hämeenlinnan seudulla juurikaan esiinny. 

Uusyrityskeskuksen ajankohtainen ongelma on rahoitus. Puolet rahoituksesta on tullut valtiolta (TEM), mutta tuo osuus on säästötalkoissa jäämässä pois. Kunnat ovat maksaneet kuluista 25 % ja yhdistyksen jäsenet 25 %.


Ei kommentteja: