Hämeenlinnan Rotarykalenterit

17.12.2012

Viikkokokous 17.12.2012

Presidentti Timo Heinonen toivotti 24 oman klubimme jäsentä tervetulleeksi kokoukseen. Heikki Lindroth tiedotti, että tänään klo 19 on kirkossa Hämeenlinnan mieskuoron konsertti. Kymmenen euron lippuja saa vielä ovelta. Seuraava kokous on joulutauon jälkeen 7.1.2013, jolloin kuulemme Etelä-Afrikan tilanteesta.

Kokouksen esityksen piti Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön johtaja Erkki Korhonen. Hän kertoi elävästi siitä, miten Sibeliuksen tarina alkaa Krimin sodasta, jonka seurauksena Jean Sibeliuksen isä Kristian tuli lääkäriksi Hämeenlinnaan. Vuonna 2015 vietetään Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlaa. Sibelius Selebrations järjestää erilaisia tilaisuuksia korkealla laadulla, mutta matalalla kynnyksellä.

Hämeenlinnassa sijaisteva säätiö on juhlavuoden kansallinen ja kansainvälinen koordinaatiokeskus. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee toimintaa, ja Hämeenlinnan kaupunki sijoittaa saman summan kuin valtio. Hämeenlinna on The World Capital of Sibelius. Erkki Korhonen on jo nyt saanut yhteydenottoja ympäri maailmaa. Vuonna 2015 järjestetään mm. 4 festivaaliblokkia vuodenaikojen mukaan, kansainvälinen sävellyskilpailu ja laaditaan juhlakirja.

Tilaisuuden lopussa Erkki Korhonen soitti meille Sibeliuksen sävelmät Sireeni ja Kuusi sekä näiden kahden yhdistelmäteoksen.

Kiitos mielenkiintoisesta esityksestä ja musiikkielämyksestä!

Klikkaa kuvat suuremmaksi.

Ei kommentteja: