Hämeenlinnan Rotarykalenterit

30.5.2011

Viikkokokous 30.5.2011

Presidentti Jari Papunen toivotti 26 omaa jäsentä ja 4 vierailijaa tervetulleiksi. Esittelyvuorossa olivat Pertti Orvola ja Seppo Sulku. Pirjo Akolahti  informoi 20.6. järjestettävästä golf-kilpailusta ja 21.6. Hämeen linnassa klo 18 järjestettävästä ketjujen vaihtotilaisuudesta. Tilaisuus on avec ja illallislippu maksaa 55 euroa. Ilmoittautuminen 10.6. mennessä Pirjolle.


Ilpo Kleemola piti luokite-esitelmänsä aiheesta "Ajakohtaista puolustusvoimista". Ilpo on LSSLE:n koulutussektorin johtaja, ja hän keskittyi neljään aihealueeseen:

  • varusmiesten ja asevelvollisten koulutus
  • harjoitus- ja ampuma-alueet 
  • vuoteen 2016 ulottuva suunnittelu
  • nuoret - arvot - maanpuolustus.
Maavoimien komentajan ohje kouluttajille on: "kouluta, harjoita ja vaadi". Puolustusvoimat on saavuttanut erittäin hyvin asettamansa tavoitteet ja monessa kohdassa jopa ylittänyt ne. Parantamisen varaa tavoitteisiin verrattuna on jäänyt lähinnä koulutuksen tavoitteellisuuden, toteutuksen ja palautteen antamisen osalle. Koulutuksen kehittämisessä on ollut ohjenuorana yksinkertaistaa ja lyhentää toimintoja ja harjoituksia. Risto Siilasmaan johtamassa asevelvollisuustyöryhmässä löydettiin peräti 77 toimenpidesuositusta asevelvollisuuden kehittämiseksi. Vuoteen 2016 mennessä puolustusvoimia tullaan uudistamaan. Tähän pakottavat tiukkenevat budjetit, kallistuvat aseet ja pienenevät ikäluokat. Isänmaan kannalta on tärkeää, että nuorten maanpuolustushenki on korkea. Julkaisuun "Nuoret, arvot ja maanpuolustus" voi tutustua tästä linkistä.  

Ei kommentteja: