Hämeenlinnan Rotarykalenterit

14.2.2011

Viikkokokous 14.2.2011

Presidentti Jari Papunen toivotti 29 omaa jäsentä ja 3 vierailijaa tervetulleiksi. Pekka Nissilä kertoi kamerunilaisesta 8 vuotiaasta kummitytöstämme. Esittelyvuorossa olivat Pirkko Melender ja Matti Oikarinen. 


Viikkokokouksen alustuksen piti Peter Petro Ankkuri-hankkeesta. Hän on kaupungin nuorisotyöntekijä, joka käyttää 50 % työajastaan poliisilaitoksella Ankkuri-tiimissä. Ankkuritoiminta on nykyisin vakinaistettua toimintaa Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa, ja sitä ollaan levittämässä myös muualle Suomeen. Kysymys on ennakoivasta toiminnasta, jossa pieniin rötöksiin puututaan heti. Hämeenlinnassa Ankkuri-tiimiin kuuluu Peterin lisäksi 3 muuta henkilöä: poliisi, psykiatrinen sairaanhoitaja ja sosiaalityöntekijä. Vuonna 2010 tiimillä oli 823 tapaamista ja yhteensä 686 alle 18-vuotiasta asiakasta (515 Hämeenlinnasta, 82 Hattulasta ja 80 Janakkalasta). Lastensuojeluilmoituksia tulee 800-900 vuodessa. Ne johtuvat yleensä perheväkivallasta (n. 100 vuodessa) ja päihteiden käytöstä. Peter Petron mukaan näpistykset on saatu vähenemään sillä, että kaikki näpistelijät otetaan puhutteluun. Puhutelluista vain 1-2 sadasta uusii rötöksensä.

Ankkuritoiminnan lisäksi hoidetaan lakisääteistä Etsivä nuorisotyötä. Tämä toiminta on suunnattu koulupudokkaille. Kaupungilla on 9 nuorisotilaa, joihin nuoret pääsevät viettämään iltaansa puhallustestin jälkeen. Rotarien rahoituksella on vedetty Seven Heaven -projektia, loppukevään leirejä sekä Kesäloma Express -tapahtumaa kaupunginpuistossa koulujen päättäjäispäivänä. Viime vuonna siihen osallistui 4000 nuorta.

Ei kommentteja: