Hämeenlinnan Rotarykalenterit

18.10.2010

Viikkokokous 18.10.2010

Paikalla oli 20 omaa jäsentä ja 2 vierasta. Lounaan jälkeen Jari Kovalainen toivotti osallistujat tervetulleeksi. Kokousesitelmän piti HAMK:n kehitysjohtaja Pertti Puusaari aiheesta HAMK:n aluevaikuttavuus. Hän aloitti näyttämällä meille alla olevan videon YouTubesta. Kyseistä markkinointivideota on katseltu netistä lähes 33.000 kertaa 10 kuukauden aikana. Tällaista on kansainvälinen markkinoiti nykypäivänä.



Pertti Puusaari kertoi aluevaikuttavuudesta monesta eri näkökulmasta. HAMK:n 350 ulkomaalaista opiskelijaa luovat suomalaisten oppilaiden kanssa verkostoja, joiden merkitys näkyy tulevaisuudessa. Ylempi amk-tutkinto kehittää paikallisia yrityksiä, sillä tämän koulutusmuodon ideana on paitsi opiskelijan niin myös hänen työpaikkansa kehittäminen. Ylempiä amk-tutkintoja on tarjolla nyt jo kahdeksalle eri  ammattisektorille.

HAMK tekee laajasti soveltavaa tutkimus- ja kehitystyötä yritysten kanssa. HAMK on esimerkiksi Rautaruukille suurin tutkimuskumppani koko maassa, Aalto-yliopisto mukaan luettuna. HAMK:n KT-keskuksissa (koulutus- ja tutkimuskeskuksissa) kehitellään eri sovellusalueita yhdistäviä tuotteita. Pertti Puusaari esitteli mm. lasin yhdistämistä teräksen kanssa sekä hitsauksen analyysia erityisen videotekniikan avulla. Innopark on hyvä osoitus toimivasta yhteistyöstä HAMK:n ja yritysten välillä.

HAMK:n kehittyminen 17 erillisestä oppilaitoksesta yhdeksi korkeakouluksi on tapahtunut vajaan 20 vuoden aikana. Nykyisin HAMK:n koulutusohjelmissa on noin 7000 opiskelijaa, ja henkilöstön määrä on 800. Puolet toimintavolyymistä on Hämeenlinnassa kahdella eri kampusalueella, Visamäessä ja Lahdensivulla.





Kiitos HAMK:lle vieraanvaraisuudesta ja Pertti Puusaarelle mielenkiintoisesta esityksestä!
Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Ei kommentteja: