Hämeenlinnan Rotarykalenterit

7.6.2010

Viikkokokous 7.6.2010

Paikalla oli 24 omaa jäsentä ja 6 vierailijaa, yhteensä 30 rotaria. Edellinen presidentti Pekka Nissilä avasi kokouksen kello 12.22 ja toivotti osallistujat tervetulleeksi. Pekka Nissilä kertoi klubimme Ankkuri – hankkeelle osoitettujen rahojen allokointiin liittyneistä ongelmista, jotka ovat nyt saatu ratkaistua. Muistutettiin käätyjenvaihtotilaisuudesta 22.6.2010 Hämeen Linnassa ja laitettiin ilmoittautumislista kiertämään. Laitettiin kiertämään myös varauslista ensi vuonna pidettäville luokite-esitelmille.


Kokouksen esitelmän piti Vanajavesikeskus – hankkeen pääsihteeri Sanni Manninen Johansen aiheesta Vanajavesikeskus Vanajaveden kehittäjänä. Hän esitteli mielenkiintoisessa esityksessään Vanajavesikeskus – hankkeen lähtökohtia, toimintamalleja sekä tavoitteita. Vanajavesikeskus – hanke on maakunnallinen suurhanke, joka on parhaillaan valmistelussa ja aloittaa virallisesti toimintansa vuonna 2011. Vanajavesikeskuksen tavoitteena on että Vanajavesi on hyvässä tilassa 15 vuoden kuluttua ja myös muiden Vanajaveden reitin vesien tila on parantunut. Vesiensuojelun lisäksi hanke puolustaa Vanajaveteen liittyviä ympäristöarvoja sekä esim. matkailuun, virkistykseen ja asuinympäristöön liittyviä arvoja, jotka ovat selkeitä Vanajaveden vetovoimatekijöitä.

Vanajaveteen kuuluvat Pääjärvi, Loppijärvi, Kernaalanjärvi, Takajärvi, Renkajärvi ja Vanajanselkä sekä em. järviä yhdistävät joet. Tällä hetkellä Vanajaveden vesien laatu on keskimäärin tyydyttävä tai välttävä. Ainoastaan Pääjärvi, Loppijärvi ja Renkajärvi saavat arvosanan hyvä. Suurin vesistöön joutuvien ravinteiden lähde on maanviljelys. Muita ravinteiden lähteitä ovat haja-asutus, yhdyskunnat sekä teollisuus.

Vanajavesikeskuksen toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja se pyrkii tuloksiin jatkuvalla, pitkäaikaisella työllä, pysyvällä henkilöstöllä sekä erilaisilla hankkeilla. Vanajavesikeskus – hankkeen toimintaan voi tutustua esim. 9.6.2010 Verkatehtaan rannassa Hämeenlinnassa pidettävässä Vanajavesi-illassa.

Esityksessä näytetyt kalvot löytyvät täältä pdf-muodossa.

Hämeenlinnassa 7.6.2010
Jari Kovalainen
II Sihteeri

Ei kommentteja: