Hämeenlinnan Rotarykalenterit

15.3.2010

Viikkokokous 15.3.2010

Paikalla oli 31 omaa jäsentä ja 9 vierasta, yhteensä 40 rotaria. Presidentti Heikki Lindroth avasi kokouksen kello 12.23 ja toivotti osallistujat tervetulleeksi. Viikkokokouksessa 1.3.2010 pidetyn tietokilpailun voittajat ovat Lassi Kopra (Aulangon RK) sekä Juha Isosuo samalla pistemäärällä. Presidentti lupasi toimittaa palkinnot ja onnittelut voittajille. Hämeenlinnan RK:n hallitus on päättänyt tukea kahden nuoren matkajärjestelyjä Norjassa Rotarien toimesta järjestettävälle Handicamp leirille 300 eurolla. Rotarygolf:n SM kilpailut järjestetään 11-12.6.2010 Pirkkalassa. Lista osallistumisesta kiinnostuneille laitettiin kiertämään.

Kokouksen esitelmän piti toimitusjohtaja Martti Karimies ”Uralin ylityksestä”, missä hän erittäin mielenkiintoisesti kertoi Uralin alueen erityispiirteistä. Uralin alue ei ole pelkästään vuoristoa, vaan erittäin tiheästi asuttua aluetta. Erityisesti Etelä-Uralilla on useita lähekkäin sijaitsevia miljoonakaupunkeja sekä paljon teollisuutta. Venäjällä rautateiden vastuu kuljetuksista on aina ollut suuri. Siperian rata, joka lähtee joko Pietarista tai Moskovasta on edelleenkin yksi tärkeimmistä kulkuväylistä.

Esityksessään Martti Karimies esitteli monipuolisen valokuvakoosteen junamatkasta Siperian radalla sekä kertoi kuvien perusteella paikallisista oloista. Klikkaa kuvat suuremmiksi!

Hämeenlinnassa 15.3.2010

Jari Kovalainen
II Sihteeri

Ei kommentteja: