Hämeenlinnan Rotarykalenterit

15.2.2010

Pietikäinen ja Soini IC-kokouksessamme 15.2.2010

Wetterin auditorio oli tänään lähes täynnä rotareita ja heidän puolisoitaan IC-kokouksessa. Presidentti Heikki Lindroth toivotti kuulijat ja alustajat tervetulleiksi. "EU-yhteyshenkilömme" Pekka Nissilä esitteli molemmat mepit ja toimi tilaisuuden juontajana. Ensin Timo Soini esitti huumorilla höystetyllä tavallaan omat EU-kriittiset näkemyksensä. Seuraavaksi Sirpa Pietikäinen käytti opponoivan kommenttipuheenvuoron. Sen jälkeen molemmat vastasivat yleisön kysymyksiin.

Timo Soini totesi mm. seuraavaa. Missä EU, siellä ongelma! Tämä on ollut aika raha- ja business-vetoinen projekti, ja siksi äänestysprosentit ovat olleet 30-40 %. EU pyrkii 500 miljoonan asukkaan liittovaltioksi. Siihen tarvitaan yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Olen katolilaisessa rakkausavioliitossa. Siitä ei voi päästä eroon, mutta EU:sta haluan vielä päästä eroon.

Sirpa Pietikäisen mielestä EU on 3 R:n projekti: Rauha, Raha ja Rakkaus - tässä järjestyksessä. Ensin tehdään rauha, sitten sovitaan talousasioiden hoitamisesta ja lopuksi laitetaan sosiaalipolitiikka kuntoon. Asteittain meidän pitäisi ulottaa EU:n toimivaltaa myös sosiaalipuolelle. Ihmisten luottamus on tästä kiinni.

Ei kommentteja: