Esko Mäkinen kertoi tänään viikkoesitelmässään klubimme historiikin kirjoittamisesta. "Työni aluksi olen tarkoin tutustunut klubin aikaisempiin historiikkeihin: Aksel Koposen kertomukseen klubin 10-vuotistoiminnasta ja Niilo Laineen 25-vuotiskertomukseen. Näistä kertomuksista kokosi ja kertomuksia omilla tiedoillaan täydensi rotariveljemme Viljo Komulainen klubin 25-vuotishistoriikkiin. Klubin 40-vuotistaipaleesta kertoi Eero Ilvesmäki ja 50-vuotishistoriikin kirjoittivat Sulo Lonka ja Jorma Jäntti.
Nyt valmistuneen 70-vuotishistoriikin kuvat viimeisiltä vuosilta ovat Markku Kuivalahden ottamia. Historiikin tekstin tarkistamisessa ovat auttaneet Pekka Nissilä ja Markku Kuivalahti.
Olen saanut auliisti apua myös kaikilta niiltä klubimme jäseniltä, joilta olen sitä pyytänyt.
Olen pyrkinyt historiikissa tuomaan asioita ja tapahtumia sillä tavoin esille, että jäsenet kokisivat oman panoksensa rakentaneen klubin toimintaa. Tämähän on siinä mielessä helppoa, kun klubin jäsenten keskustelu viikkokokouksissa, kokousesitelmät ja oma toimintansa klubin hallituksen eri viroissa ja komiteoissa ovat juuri niitä asioita joista kerron.
Historiikin perimmäisenä tarkoituksena on antaa kuva klubin tähänastisesta toiminnasta sen myöhemmille lukijoille. Mainitsen tässä esityksessä jatkossa niitä aihealueita, joista historiikissa olen enemmän kertonut. Olen pyrkinyt tuomaan esille myös sen, miten Hämeenlinnan klubissa klubi ja sen yksittäinen jäsen toteuttaa koko maailmanlaajuisen järjestömme yhteisiä tavoitteita yhteisillä pelisäännöillä ja neljän kysymyksen kokeen hengessä. Miten me täällä Hämeenlinnan klubissa osaltamme lievitämme globaalista hätää ja autamme ihmisiä eri puolilla maailmaa selviämään hiukan helpommin. Ja miten voimme osaltamme auttaa nuorisoa suuntautumaan terveimpiin harrastuksiin ja miten voimme tukea tiedon lisäämistä."
Hämeenlinnan klubin jäsenet kiittävät Eskoa ansiokkaasta työstä klubin hyväksi!
1 kommentti:
Mäkisen Esko on eläkepäivinään kirjoittanut muutakin kuin klubimme historiikin. Hämeenlinnan kaupunginkirjastosta löytyvät mm kirjat Rämpsänkulmalta maailmalle (2000), Pankkimies (2004) ja Kantapankki mukana SSP:n syöksykierteessä (2006).
Lähetä kommentti