Hämeenlinnan Rotarykalenterit

26.1.2009

Viikkokokous 26.1.2009

Maanantaina 26.1. oli paikalla 5 vierasta ja 39 omaa jäsentä. Presidentti tiedotti, että Satu Suonperän ja Seppo Häyrysen esitykset vaihtavat paikkaa. Sepon esitys on 2.2. ja Sadun 16.2. Martti Karimiehen esitys 9.2. siirtyy toiseen ajankohtaan, koska sillä viikolla 10.2. on Aulangon klubin järjestämä IC-kokous.

Kuulimme tutkijayliopettaja Jarno Tuimalan esityksen, jossa hän käsitteli ammattikorkeakoulujen tutkimustoimintaa. Sen volyymi koko maassa (28 amk:a) on 100 miljoonaa euroa vuodessa. Tutkimustoiminta on soveltavaa tutkimusta, jossa ratkaistaan asiakkaan ongelmia. Hämeen ammattikorkeakoulussa (HAMK) tutkimukseen käytetään 120 htv/v ja siihen osallistuu n. 250 henkilöä. Vuosibudjetti on 8 miljoonaa euroa. Rahoituslähteet ovat tärkeysjärjestyksessä seuraavat: EU, kunnat, OPM, yritykset ja TEKES. Tärkein asiakasryhmä on PK-yritykset. Esimerkkinä konkreettisesta toimeksiannosta Jarno mainitsi siivousalan yritykseltä tulleen pölymittarin rakentamisen.

HAMK:n tutkimustoiminta on erikoistunut eri paikkakunnilla toimiviin osaamiskeskittymiin. Hämeenlinnassa toimitaan yhteistyössä Ruukin kanssa InnoSteelissä, Valkeakoskella toimii kunnossapitoon erikoistunut AutoMaint, eLearningCentre kehittää etäopetuksen menetelmiä, Riihimäellä toimii laserhitsaukseen erikoistunut yksikkö ja Forssassa elektroniikan koetehdas EleForss. Hämeenlinnaan Virvelinrantaan ollaan rakentamassa vammaispalveluiden kehittämiskeskusta (klikkaa kuva suuremmaksi).



Ei kommentteja: