Hämeenlinnan Rotarykalenterit

16.1.2017

Viikkokokous 16.1.2017

Varapresidentti Helena Lehkonen toivotti 22 klubimme jäsentä ja 2 vierailijaa tervetulleeksi. Hän pyysi halukkaita ilmoittautumaan vaalitoimikuntiin tulevissa kunnallisvaaleissa. Heikki Lindroth kertoi, että Hämeenlinnassa 12.-14.5.2017 pidettävien laulu- ja soittojuhlien lipunmyynti on alkanut Verkatehtaalla.


Kokousesitelmän piti Olavi Virtamo. Hän on ollut rotarina 50 vuotta, ja niistä 48 vuotta hän on osallistunut 100 prosenttisesti kokouksiin. Vuosien varrella on kertynyt yhteensä 2500 rotarytilaisuutta. Vastaavaan on Olavin mukaan päässyt vain Harri Holkerin isä, Toijalan nimismies Antti Holkeri. Olavi on kiertänyt Suomen rotaryklubeja ja ollut kohta 25:ssä klubissa esittelemässä kokemuksiaan rotary-järjestöstä. Kaikki alkoi Kotkasta vuonna 1963, kun Olavi kävi pitämässä siellä esitelmän. Ensimmäinen klubi oli Rovaniemi Napapiirin Rotaryklubi, johon Olavi liittyi vuonna 1966. Kummina oli pääministeri ja maaherra Martti Miettunen ja Pohjanhovin johtaja Osmo Rysä. Rotary-valmentajana toimi kirjailija Kullervo Kemppinen. Valmentajan rooli oli alussa tärkeä liikkeeseen tutustumisessa ja sitouttamisessa.

Viiden vuosikymmenen kuluessa Olavi Virtamo on ollut jäsenenä viidessä eri klubissa ja palvellut niissä erilaisissa tehtävissä. Erityisesti klubimestarin tehtävät ovat istuneet hyvin ravintola-alan ammattilaiselle. Olavin nykyinen klubi on ollut vuodesta 1980 alkaen Hämeenlinnan Vanajavesi, mutta hänet nähdään usein myös kaupungin muissa klubeissa paikkaamassa tai muuten vain osallistumassa. Ystävyysklubitoiminta ranskalaisen Milly la Forètin kanssa on yksi Olavin harrastuksista.

Vuonna 1999 Olavi Virtamolle myönnettiin PHF-arvo. Samana vuonna Olavi luovutti 720-sivuisen Vanajaselkä lehden klubillensa. Siinä on kerrottu koko Vanajaveden klubin historia. "Palvelu itsekkyyden edelle" on ollut Olaville mieleinen tunnuslause. Se tarkoittaa sitä, että Rotary saa meidät paremmiksi ihmisiksi. Rotary auttaa meitä avautumaan toisillemme ja sillä tavoin myötävaikuttaa saamaan maailmasta paremman paikan elää. Rotary tuo toivoa!

Ei kommentteja: