Hämeenlinnan Rotarykalenterit

15.9.2016

Viikkokokous 15.9.2016

Hämeenlinnan rotaryklubin jäsenet oli kutsuttu Paasikiviseuran kokoukseen Raatihuoneelle. Ossi Halonen toivotti osallistujat ja alustajana toimineen kansliapäällikkö Jukka Juustin tervetulleeksi. Juustin aiheena oli ajakohtaista Puolustusministeriöstä.


Juusti esitteli ensin puolustusselonteon vaiheita. Se on tarkoitus tuoda eduskunnalle ensi vuoden puolella. Suomella ei ole tällä hetkellä sotilaallista uhkaa. Uhka määritellään kapasiteetin ja tahdon tulona. Nato-optio ei tarkoita Naton jäsenyyttä, vaan mahdollisuutta hakea tuota jäsenyyttä.

Toisena teemana esityksessä olivat strategiset hankinnat. Seuraavina vuosina hankintojen pääpaino on maavoimissa. Merivoimien uusi laivue hankitaan vuonna 2020. Siinä 7 poistuvaa alusta korvataan neljällä uudella Kornet-luokan aluksella. Ilmavoimien hankinnat ajoittuvat vuosille 2025-2030. Silloin korvataan Hornetit uusilla monitoimihävittäjillä. Kuvissa mahdollisia vaihtoehtoja.


Kolmantena teemana Juustilla oli uudistettava lainsäädäntö. Se pitää sisällään esimerkiksi kansainvälisen avun anatamisen ja vastaanottamisen. Lakiin kirjataan myös sotilastiedustelun vaatimat asiat.

Alustuksen jälkeen yleisö esitti Jukka Juustille useita kysymyksiä.

Ei kommentteja: