Hämeenlinnan Rotarykalenterit

15.9.2015

IC-kokous Helsingissä 14.9.2015

Hämeenlinnan rotaryklubin järjestämä IC-kokous sai liikkeelle noin 20 hämeenlinnalaista rotaria ja heidän puolisoitaan. Riikka Koivisto oli järjestänyt meille mielenkiintoisen matkan entiseen työpaikkaansa syöpäsairaala Docratesiin. Se on Pohjoismaiden ainoa yksityinen  syöpäsairaala, jossa on 50 työntekijää, 16.000 potilaskäyntiä ja alan viimeinen osaaminen.

Suomi on syöpätutkimuksen johtava maa maailmassa jos käytetään mittarina tieteellisten tutkimusten referaatteja. Kehitettävää riittää, koska joka vuosi löydetään 30.000 uutta syöpatapausta. Nykyaikaiset hoidot ovat tehokkaita, yksilöllisiä, mutta myös erittäin kalliita.


Tilaisuuden aluksi ylilääkäri LT Timo Joensuu kertoi kansantajuisesti syöpien ja erityisesti eturauhassyövän hoidosta ja tutkimuksesta. Pääsimme tutustumaan myös sairaalan tiloihin ja laitteisiin talousjohtaja Harri Puurusen opastuksella.


Syöpiä kutsutaan usein elintasosairauksiksi. Seuraavassa luettelossa on seikkoja, joita kutsutaan terveysavaimiksi. Klikkaa kuvat suuremmiksi!
Ei kommentteja: