Hämeenlinnan Rotarykalenterit

15.6.2015

Hämeenlinnan Rotaryklubin kauden viimeinen viikkokokous 15.6.2015

Kanadaan vuodeksi vaihto-oppilaaksi lähtevä Eero Saarinen esittäytyi. Hän toivoo voivansa Kanadassa jatkaa harrastuksiaan, kuten jalkapalloa ja musiikkia. Kanadasta tulee vastaavasti vaihto-oppilas Suomeen niin että he ehtivät  pari päivää tutustua toisiinsa.


Anne Ranta-Eskola kertoi Palveluasuntojen suunnitteluhaasteista.


Anne on suunnitellut arkkitehtitoimistonsa Arcade Oy:n puitteissa ikääntyneiden palveluasuntojen uudisrakentamista, laajentamista ja saneerausta useassa kunnassa Etelä-Suomen alueella.
Tehostettu palveluasuminen on lisääntymässä ja vastaavasti vanhainkotien ja terveyskeskusten vuodeosastojen osuus on vähenemässä.

Sote uudistuksessa pyritään 18-20:en suureen kokonaisuuteen, mutta kuntien asukkaat taas toivovat, että heidän omaistensa palveluasunnot sijaitsivat oman kunnan alueella.Annen suunnittelemia kohteita: Mäntyrinne III Asikkalassa. Keskellä soikea oleskelutila, jonka ympärillä asukkaiden huoneet. Oleskelutilan keskellä toimisto.

Elsakoti Janakkalassa on suunniteltu terveyskeskuksen yhteyteen ja käsittää 20 huonetta. Ryhmäkoti Väinölä Myrskylässä on suunniteltu ristin muotoon niin että oleskelutila ja pieni kuntosali ovat keskellä.


Harmaakallio Loviisassa 56 asuntoa, asukasta kohti tilaa 43½ neliötä.Onnela Loviisan Pernajassa, Taasiakoti Loviisan Ruotsinpyhtäällä. Mäntsälän senioritalo, jossa ei henkilökuntaa ole ympäri vuorokauden, mutta terveyskeskus sijaisee vieressä.

Yleensä on olemassa olevia tiloja muutettu palveluasumiseen sopiviksi. Suositus asukkaan huonekooksi on 30 neliötä, josta invaWC vie noin viisi neliötä. Rakennusten laajennusosat on suunniteltu yhteensopiviksi muiden rakennusten kanssa. Suurista huoneista on tehty sopivamman kokoisia väliseinillä. Joidenkin kohteiden yhteyteen on tehty kuntosaleja ja ruokailutiloja, joita ulkopuolisetkin voivat maksusta käyttää ja näin saadaan vähän pienennettyä kustannustaakkaa.
Kokousraportin laati Antero Lähteenmäki.

HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE!

Ei kommentteja: