Hämeenlinnan Rotarykalenterit

30.3.2015

Viikkokokous 30.3.2015

Presidentti Mika Mäkelä toivotti 3 vierailijaa ja 21 omaa jäsentämme tervetulleeksi. Luokite-esitelmän piti Helena Lehkonen aiheesta Musiikin muokkaamat.


Helena on jatkanut hiljaisen tiedon tieteellistä tutkimusta. Hän soveltaa haastattelututkimuksissaan Shalom Schwartzin arvoteoriaa. Nyt kohderyhmänä oli 14 musiikkielämän suomalaista taitajaa: kapellimestareita, klassisen musiikin esittäjiä ja rytmimusiikin edustajia. Kaikki haastateltavat ovat oman alansa huippuja Suomessa.

Kapellimestareiden osalta arvomaailman ydinkäsitteiksi nousivat yhteistyö, musiikillinen osaaminen ja elämysten tuottaminen.  Klassisen musiikin ydinkäsitteet olivat tarve tuottaa musiikkia, musiikin opetus ja osaaminen. Rytmimusiikin arvomaailmasta nousivat ydinkäsitteiksi intohimo esiintymiseen, esikuvat, markkinointi, yhteistyö ja ihmisiin vaikuttaminen.

Tervetuloa kaikki kuulemaan asiasta lisää Hämeenlinnan kaupunginteatteriin tiistaina 14.4.2015 klo 19. Paikalla on tutkimukseen osallistuneita muusikoita. Tilaisuuden juontavat Arja ja Matti Nurminen.

Ei kommentteja: