Hämeenlinnan Rotarykalenterit

10.2.2014

Viikkokokous 10.2.2014

Presidentti Satu Suonperä toivotti 29 omaa jäsentä ja 7 vierasta tervetulleeksi. Hän jakoi paperiversiot kevään kokouskalenterista. Pekka Nissilä toi terveiset Kamerunin kummitytöltämme Lacaine Dina Andangilta. Hänestä on kasvanut terve 9-vuotias tyttö. Plan-järjestö on parantanut järjestelmiään, joten yhteydenpito on jatkossa helpompaa.


Luokite-esitelmän piti Markku Moilanen aiheesta Säästöpankkien yhteenliittymä. Finanssialalla on tullut voimaan monia kansallisia ja eurooppalaisia sääntelyitä:

  • kovemmat vakavaraisuusvaateet
  • kovemmat likviditeettivaateet
  • kovemmat riskienhallinnan ja -valvonnan vaateet.

Sijoittajien ja viranomaisten silmissä Säästöpankit eivät ole ryhmä. Siksi säästöpankkien oli luotava kilpailukyvylleen onnistumisen mahdollisuudet, "suojakilpi ulkomaailmaa vastaan". Yhteenliittymässä on mukana 25 säästöpankkia, joista yksi on Lammin Säästöpankki. Se on 6. suurin säästöpankki 421 miljoonan euron taseellaan. Säästöpankkien lisäksi ryhmään kuuluu SP-rahasto, Duo, Sp-Koti, SPKP, Nooa ja Sp-Hypo. Raha- ja pääomamarkkinoilla saadaan aikaan skaalaedut, mutta omalla alueella ollaan lähellä asiakkaita ja paikallisia sidosryhmiä.

Ei kommentteja: