Hämeenlinnan Rotarykalenterit

23.4.2012

Viikkokokous 23.4.2012

Presidentti Jari Kovalainen toivotti 3 vierailijaa ja 27 omaa jäsentä tervetulleeksi. Kesävaihtoa varten tarvitaan vielä viikon ajaksi perheitä, jotka ovat valmiita majoittamaan nuoren. Ensi viikolla on vappuaatto, jolloin ei pidetä kokousta. Toukokuun 7. päivänä esitelmän pitää Ilmari Peltola.



Luokite-esitelmän piti Markku Kuivalahti aiheesta Tietotekniikka koulutuksessa. Hän kertoi viime viikolla Hämeenlinnassa jo 23. kerran pidetyn ITK-konferenssin tuloksista. Paikalla oli 1700 IT- ja koulutusalan asiantuntijaa kuuntelemassa yli sataa esitystä. Ajassa näkyvinä trendeinä ovat pelilliset opetusaineistot sekä verkkoyhteisöjen järjestyminen parviksi. Parvet ovat samanlaisten ideoiden, ongelmien tai projektien kanssa työskenteleviä vapaaehtoisia, jotka haluavat jakaa osaamistaan kaikkien hyväksi. Esimerkkinä mainittiin Facebook-sivusto ja Hurrinhurmauskone blogi, joissa Senja ystävineen opettaa ruotsia hauskalla tavalla.
Avoimen jakamisen kulttuurin aloitti 1990-luvun alussa Linus Torvalds kehittäessään Linux-käyttöjärjestelmää. Nyt hän on ehdolla yli miljoonan euron Millenium-palkinnon saajaksi.

Lopuksi Markku Kuivalahti näytti esimerkkejä erilaisista verkossa olevista aineistoista. Esityksen kalvot löytyvät tästä linkistä.

Ei kommentteja: