Hämeenlinnan Rotarykalenterit

1.11.2010

Viikkokokous 1.11.2010

Paikalla oli 27 omaa jäsentä ja 6 vierasta, yhteensä 33 rotaria. Presidentti Jari Papunen toivotti vieraat tervetulleiksi. Esittelyvuorossa oli Anneli Taina. Stuart Köhler muisteli edesmennyttä Ponssen johtajaa Einari Vidgreniä. Klubimme uusi jäsen Esa Pulkkinen esittäytyi. Hän toimii Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen johtajana.

Luokite-esitelmän piti Pirkko Melender. Hänen aiheenaan oli "Ajankohtaista verohallinnosta". Verohallintoa koskeva organisaatiomuutos tuli voimaan 1.9.2010. Sen seurauksena on siirrytty alueellisista toimintatavoista asiakasryhmittäiseen erikoistumiseen ja verotietojen käsittelyyn.

Pirkko esitteli verohallinnon strategian, jonka tavoitteena on verotulojen kertymisen turvaaminen, ennakoiva ohjaus ja tehokas verovalvonta. Pyrkimyksenä on, että asiakkaat voivat hoitaa veroasiansa vaivattomasti nettiä hyväksi käyttämällä. Verottajan valtakunnalliset pääyksiköt tulevat olemaan:
  • henkilöverotus
  • yritysverotus
  • verotarkastus
  • veronkanto.
Kullakin pääyksiköllä on oma ohjaus- ja kehittämisyksikkönsä. Verotustehtävät voidaan tulevaisuudessa hoitaa eri puolella Suomea sijaitsevissa toimipisteissä. Uusia verottajan nettipalveluita ovat http://www.palkka.fi/  pientyönantajille sekä osoitteesta http://www.vero.fi/ löytyvät palvelut kaikille asiakkaille.


Ei kommentteja: